• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πυρά» Τούρκων κατά Δένδια: «Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια»

«Πυρά» Τούρκων κατά Δένδια: «Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια»

Απάντηση στον Νίκο Δένδια, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έδωσε προ ολίγου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος αξιωματούχος, «οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν μετά από αίτημα της Ελλάδας το 2016. Ο ισχυρισμός πως για αυτό ευθύνεται η Τουρκία, έχει στόχο στην παραπλάνηση του κοινού».

Επιπλέον, αναφερόμενος στα Βαρώσια σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί πως οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή, παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλούν τη διεθνή ασφάλεια είναι γελοίοι και κάθε άλλο παρά σοβαροί».

H συνέντευξη του Δένδια

«H Τουρκία καλείται να αποδείξει ότι εννοεί αυτά που λέει και ότι επιδιώκει ειλικρινά τον διάλογο, δηλαδή εγκαταλείπει τις παράνομες ενέργειές της, εκβιασμούς και απειλές», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των Βαρωσίων ανέφερε:

«Η απόφαση για μερικό άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, κατά κατάφωρη παράβαση των ψηφισμάτων του ΣΑΗΕ, αλλά και οι Navtex που εξέδωσαν για ασκήσεις ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση», τονίζει χαρακτηριστικά. «Τέτοιου είδους προκλήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα σε μία κρίσιμη περίοδο. Εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο, ωστόσο η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις πράξεις της τουρκικής πλευράς».

(sputniknews – φωτο:screenshot)