• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Προκαλεί ξανά τους Έλληνες: Αφού έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία, δήλωσε απροκάλυπτα ΑΥΤΟ στους Δελφούς για την Τουρκία

Προκαλεί ξανά τους Έλληνες: Αφού έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία, δήλωσε απροκάλυπτα ΑΥΤΟ στους Δελφούς για την Τουρκία

Την ώρα που απειλεί ο Ερντογάν Ελλάδα και Κύπρο κατά την Τουρικική ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα». ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, έκανε μια άκόμη προκλητική δήλωση.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Κατά την ομιλία του στους Δελφούς, όπως διαβάσατε σε πρόσφατο άρθρο μας στο Εl αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία ΣΚΕΤΟ.

Είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε – δεν έχω καταλήξει – ας το πω μια μικρομεσαία χώρα. Αλλά στα Βαλκάνια είμαστε μια πάρα πολύ ισχυρή χώρα. Αυτή είναι η παραδοξολογία της ισχύος. Παράδειγμα η Βουλγαρία έχει 42 δισ. ΑΕΠ, η Αλβανία έχει 11, η «Μακεδονία» τότε έχει 8 στα 9 τώρα έχει 10 στα 11, εμείς παρά την κρίση τώρα πάμε στα 190, πολλαπλάσιο δηλαδή από όλους μαζί».

Κατόπιν τον είδαμε και αγκαλιά με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων

«Το μέλλον της φιλίας, της στενής συνεργασίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς έχει ξεκλειδωθεί», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοίων ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι για την ιστορία της περιοχής μας» αλλά «με τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα της εποχής μας»


Ωστόσο ο Κοτζιάς είπε και κάτι ακόμη. Δήλωσε ότι: «είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ». Κοινώς έβαλε βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων και ίσως θέλει να βάλει στο «ενεργειακό παιχνίδι» την Άγκυρα.

«Είμαι οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας», είπε ο κ. Κοτζιάς, ενώ πρόσθεσε ότι «Ο Ερντογάν ταλαντεύεται μεταξύ των δύο δρόμων… της ευρωπαϊκής Τουρκίας και της μοναρχίας».

«Μια χώρα έχει προοπτικές αν έχει ισχύ, συνεργασίες και συμμαχίες και όταν έχει σαφήνεια και σοβαρότητα με τους άλλους, όταν αυτό που λέει το εννοεί και μπορεί να διαμορφώσει σχέσεις εμπιστοσύνης» ήταν το μήνυμα που έστειλε από τους Δελφούς ο Ν.Κοτζιάς.

Όσον αφορά τις δηλώσεις για την γείτονα, συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις (σ.σ: στην Κυπριακή ΑΟΖ). Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο. Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση

Κατόπιν, τα μεγάλα ΜΜΕ της Τουρκίας έκαναν «εθνικό τους ήρωα» τον Νίκο Κοτζιά, τις δηλώσεις του οποίου τις έκαναν πρωτοσέλιδα και τις έπαιξαν επαναλαμβανόμενα σε πολλά μέσα ενημέρωσης.

Όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνει πως «είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».

Ο Κοτζιάς, αφού πρώτα «διαπραγματεύτηκε» με επιχειρήματα που συνέφεραν τους Σκοπιανόυς και όχι την Ελλάδα, θαρρείς και ήταν ΥΠΕΞ των Σκοπίων και ξεπουλήθηκε η Μακεδονία, τώρα βάζει βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν τη στιγμή που εκείνος απειλεί τη χώρα μας και την Κύπρο.

Αυτά δεν έγιναν ποτέ ξανά στην Ελλάδα, μόνο επί πρώτης φοράς αριστερά.

(φώτο: Eurokinissi)  • 191
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...