• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Προκαλεί ο Αλβανός ΥΠΕΞ: «Αδικαιολόγητη η πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Έλληνα ομογενή – Η Αλβανία είναι ειρηνική χώρα»

Προκαλεί ο Αλβανός ΥΠΕΞ: «Αδικαιολόγητη η πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Έλληνα ομογενή – Η Αλβανία είναι ειρηνική χώρα»

Αμετανόητος και προκλητικός. Αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτές τις κρίσιμες ώρες τον Αλβανό Υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ο ίδιος σε δήλωσή του με αφορμή τον ντόρο που έχει προκληθεί από την στυγνή εκτέλεση του Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, υποστήριξε:

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού στη γειτονική χώρα (σ.σ. Ελλάδα).

Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.

Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’.

Κάνουμε έκκληση για σύνεση, καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής μειονότητας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...