• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προκαλεί μειδίαμα ο Τσαβούσογλου: ‘’Συμβιβαστείτε, μάθετε να μοιράζεστε. Ο Τσίπρας ήταν υπερπατριώτης’’!

Προκαλεί μειδίαμα ο Τσαβούσογλου: ‘’Συμβιβαστείτε, μάθετε να μοιράζεστε. Ο Τσίπρας ήταν υπερπατριώτης’’!

Έχασε κάθε μέτρο ο Τούρκος Ύπεξ

Αλαζονικός και προκλητικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική τηλεόραση. Εμφανίζει τη χώρα του πρόθυμη να έρθει σε συμφωνία με την Ελλάδα αρκεί η τελευταία να προχωρήσει  σε συμβιβασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

‘’Εμείς λέμε στους Έλληνες και ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη πως μπορούμε να τα βρούμε στη μοιρασιά, αρκεί να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε πισώπλατα παιχνίδια. Πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε, έχουμε όλοι δικαιώματα στην Ανατολικη Μεσόγειο’’.

Ο Τούρκος Ύπεξ δεν παρέλειψε να δείξει την ενόχληση του για τις κινήσεις της Ελλάδος στη γεωπολιτική σκακιέρα και συγκεκριμένα για τη συμμαχία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. ‘’Προσπαθούν να μας απομονώσουν με το Ισραήλ και την Αίγυπτο στη λογική του ‘’ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου’’.  Ως απάντηση σε αυτές τις κινήσεις ο Τσαβούσογλου υπονόησε τη συμφωνία για την ΑΟΖ που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Λιβυής.

Οι δηλώσεις που όμως κανείς δεν περίμενε και μοιάζουν με κακόγουστο αστείο ήταν για τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. ‘’Λειτουργούσαν πολύ καλά οι διαδικασίες ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας. Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα έχουν γίνει υπερπατριωτικά.’’

photo: eurokinissi