• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαρτυρία Τούρκου πολιτικού για το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας: «Βασανίζονται άνθρωποι και ζούμε με τον φόβο»

Μαρτυρία Τούρκου πολιτικού για το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας: «Βασανίζονται άνθρωποι και ζούμε με τον φόβο»

Μερικές αλήθειες εξομολογείται πρώην στέλεχος του κόμματος Ερντογάν.

Σε μία συνέντευξη, που το πιθανότερο είναι πως θα κυνηγηθεί για αυτήν, προχώρησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος ΑΚΡ Μουσταφά Γενερογλου μιλώντας για την κατάσταση στην Τουρκία.

Την πραγματική κατάσταση στην γείτονα χώρα και όχι όπως μας την παρουσιάζουν τα δημοφιλή στην Ελλάδα τουρκικά σίριαλ.

Παραχωρώντας λοιπόν συνέντευξη στο Medyascope, ο πρώην βουλευτής του ‘σουλτάνου’ αναφέρθηκε στους εκατομμύρια πολίτες που καθημερινά ζουν με τον φόβο μήπως και συλληφθούν ή για οποιοδήποτε λόγο διωχθούν από τα «πρωτοπολίκαρα» του Ερντογάν.

Ομολόγησε επίσης πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έφευγαν άμεσα από την Τουρκία και δεν θα πήγαιναν σε άλλη μία χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά στην Δύση.

Ας αφήσουμε ωστόσο τον ίδιο να «μιλήσει».

Διαβάζουμε πιο συγκεκριμένα στα tourkikanea:

.

«Σε αυτή τη χώρα, εγώ λέω πως άνθρωποι απαγάγονται, σε αυτή τη χώρα άνθρωποι βασανίζονται και σε αυτή τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα κατηγορούνται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν απίστευτες, απίστευτες σκληρότητες. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και να μην το παρεξηγήσει κανείς. Στο τέλος θα λογοδοτήσουμε για αυτό.

Όπως κάθε μέρα λογοδοτούμε στην συνείδησή μας.Οπως το βράδυ πηγαίνουμε στο σπίτι και βλέπουμε τα πρόσωπα των παιδιών μας έτσι θα λογοδοτήσουμε και στον Θεό.
…….
Η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ σε ένα αυταρχικό καθεστώς. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ επικίνδυνο σχετικά με το μέλλον της Τουρκίας.

Εγώ δεν θέλω να ζω σε μία χώρα σαν τη Ρωσία. Δεν θέλω να ζω σε μία χώρα σαν τις τουρκικές δημοκρατίες. Θέλω να ζω σε μία ελεύθερη χώρα.

Και αυτήν μου την ελευθερία θέλω να την εκφράσω με λέξεις. Δεν θέλω να ζω σε μία χώρα όπου το να είσαι απολιτίκ σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Αντί να ζω σε μία τέτοια χώρα προτιμώ να ζω σε μία χώρα του δυτικού κόσμου.

Η Τουρκία έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε οι άνθρωποι χάνουν το αίσθημα του δικού τους κράτους.

Ας κάνουμε μία δημοσκόπηση να ρωτήσουμε, θέλετε να ζήσετε στην Τουρκία ή στο εξωτερικό; Κανείς δεν θέλει να ζήσει στην Σαουδική Αραβία. Οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν στο δυτικό κόσμο.


Υπάρχει ένας φόβος. Οι άνθρωποι φοβούνται πως θα στοχοποιηθούν.

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έβαλα στο στόμα μου την λέξη “χοτζα-αφεντη”. Αλλά μία μέρα μετά από την παραίτησή μου, οι γνωστοί συμμοριττικοι κύκλοι (Pelikan) με “έκαναν” μέλος του PKK και της FETO. Εν τέλει πρόκειται για μία ομάδα καημενων, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι το πώς μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε ένα κράτος δικαίου».

(φωτο:pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •