• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προεκλογική περίοδος στα Σκόπια με φόντο την πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Προεκλογική περίοδος στα Σκόπια με φόντο την πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος στα Σκόπια, του VMRO-DPMNE, εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεσή του να επιδιώξει ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε περίπτωση εκλογικής του νίκης στις πρόωρες κάλπες του Απριλίου του 2020. Ο Ζόραν Ζάεφ απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την αντίδραση του Ζόραν Ζάεφ προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του VMRO-DPMNE της σκοπιανής αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκόσκι, για το ενδεχόμενο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές της 12ης Απριλίου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του σκοπιανού ειδησεογραφικού πρακτορείου MIA, ο Ζάεφ έσπευσε να απορρίψει ένα τέτοιο σενάριο, σημειώνοντας ότι ο Μιτσκόσκι δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sloboden Pecat» και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Independent Balkan News Agency, ο Μιτσκόσκι είχε δηλώσει ότι εάν το κόμμα του εξασφαλίσει τα «δύο τρίτα στο Κοινοβούλιο», θα δρομολογήσει τη διαδικασία ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το VMRO-DPMNE, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής του, υπερασπίστηκε τα όσα είπε ο Μιτσκόσκι, σημειώνοντας ότι η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν συνιστά προσωπική θέση του Μιτσκόσκι, αλλά του κόμματος στο σύνολό του και των πολιτών.

(Με πληροφορίες από Sputniknews – φωτο:eurokinissi)