Πολεμική κίνηση: Τουρκικές έρευνες, κοντά στο Καστελόριζο (Βίντεο)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η τουρκική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Τουρκίας, είναι έτοιμη να διεξάγει σεισμικές έρευνες νότια του Καστελορίζου.

Μιλάμε για μια κατάσταση που ξεφεύγει πέρα από κάθε φαντασία. Αν οι Τούρκοι εισβάλουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θα δώσει εντολή στον στρατό ή θα περιμένει την Άγκυρα να φτάσει μέχρι την Αθήνα; Φυσικά υπάρχει μια δόση υπερβολής όσον αφορά το «κομμάτι» της Αθήνας. Θέλουμε μια ελληνική κυβέρνηση που δεν θα αφήσει την Τουρκία να κάνει ότι θέλει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε την Ευρώπη, ούτε τις ΗΠΑ. Πρέπει μόνοι μας να πάρουμε την πρωτοβουλία.

Νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στην εκπομπή του κ.Αυτιά, μίλησε για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Ερντογάν θα φέρει τρυπάνι μέσα στην Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει καμία ελληνική κυβέρνηση που θα ανεχτεί παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι Κύπριοι έλεγαν ότι οι Τούρκοι δεν θα βάλουν τρυπάνι εντός της ΑΟΖ (της) και ότι απλά θα μείνουν στις σεισμικές έρευνες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε όπως είδαμε στην πράξη. Οι Τούρκοι συνεχίζουν να κάνουν γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και κανένας δεν κάνει το παραμικρό.

Η άμεσα ενδιαφερόμενη δεν έχει δύναμη πυρός, ενώ η υποτίθεται εγγυήτρια δύναμη Ελλάδα, δεν έχει πολιτική βούληση. Ούτε μια στιγμή δεν ένιωσαν οι Τούρκοι να απειλούνται. Η χώρα μας δεν έκανε ούτε το αυτονόητο. Δεν έστειλε ούτε πολεμικά πλοία για να παρεμποδίσουν την τουρκική εισβολή, ούτε πολεμικά αεροσκάφη, έστω και για τα «μάτια του κόσμου» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Όπως λοιπόν οι Τούρκοι έκαναν στην Κύπρο, έτσι θα κάνουν και στην Ελλάδα. Έχουν την Ρωσία να τους στηρίζει και τις ΗΠΑ να κάνουν τα στραβά μάτια. Η Ευρώπη παρακολουθεί και απλά καταδικάζει την Άγκυρα στα λόγια και η…. Ελλάδα απλά παίζει τον ρόλο του παρατηρητή.

Τι έκανε η Ελλάδα στην περίπτωση της νήσου Κ; Οι Τούρκοι εξαφάνισαν στην πράξη από τον χάρτη, την Κύπρο.

Αν κρίνουμε από τα όσα πράξαμε μέχρι τώρα στην εξωτερική μας πολιτική, δεν έχουμε να περιμένουμε απτά αποτελέσματα που θα μας ικανοποιήσουν. Φυσικά, τώρα υπάρχει νέα ηγεσία η οποία θα δοκιμαστεί στο «πεδίο της μάχης».

Οι τουρκικές ενέργειες αποτελούν αιτίες πολέμου και όχι απλά ΜΙΑ αιτία!!!!!

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...