• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιους ενοχλεί η γαλανόλευκη που κυματίζει σε όλο το Αιγαίο: «Οι Έλληνες έκαναν εισβολή σε βραχονησίδα»

Ποιους ενοχλεί η γαλανόλευκη που κυματίζει σε όλο το Αιγαίο: «Οι Έλληνες έκαναν εισβολή σε βραχονησίδα»

Ονειρεύονται «νέα Ίμια» οι Τούρκοι;

Νέο προκλητικό δημοσίευμα των Τούρκων επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανυπόστατες κατηγορίες περί «κατοχής» ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα σε άρθρο της εφημερίδας Sozcu με τίτλο «Έκαναν εισβολή στη βραχονησίδα που έσωσε ο Ετσεβίτ» αναφέρεται η δήθεν ελληνική κατοχή σε μία άκρως ευαίσθητη περιοχή, λίγα μόλις ναυτικά μίλια από τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο λόγος για την βραχονησίδα «Πλατή», που βρίσκεται ανάμεσα στην Ψέριμο και την Κάλυμνο, με τους Τούρκους να…ανακαλύπτουν με καθυστέρηση 16 ημερών την επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στο εν λόγω δημοσίευμα , που εμμέσως πλην σαφώς οι Τούρκοι απειλούν ακόμη και με νέα Ίμια, αναφέρεται:

«Αποδείχθηκε ότι οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν την Βραχονησίδα Πλάτη. Η σκανδαλώδης κίνηση των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες προηγουμένως είχαν καταλάβει 18 άλλες νησίδες, αποκαλύφθηκε περίτρανα από την επίσκεψη του Υφυπουργού άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η προσπάθεια εισβολής της Αθήνας προέκυψε όταν ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε το νησί Καλόλιμνος και τη βραχονησίδα Πλάτη στις 14 Μαρτίου. Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη στον ιστότοπό του»

Οι Τούρκοι μάλιστα φέρονται να «σκύλιασαν» με την ύπαρξη κτισμάτων στη βραχονησίδα όπως είναι το εκκλησάκι που απεικονίζεται στο πρωτοσέλιδο του τουρκικού τύπου:

(yenicaggazetesi)

Τους εθνικιστικούς παροξυσμούς της Τουρκίας έχουν αναπαράγει μάλιστα και αντιπολιτευτικά ΜΜΕ της Άγκυρας τα οποία και κάνουν μνεία στην στάση που επέδειξε η κυβέρνηση Ετζεβίτ το 1999, όταν απείλησε την τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με νέα Ίμια για την βραχονησίδα Πλάτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν μετά από χρόνια πως «οι Έλληνες είχαν αθετήσει τις υποσχέσεις τους» παρεμβαίνοντας στο νησί και χτίζοντας μέχρι και εκκλησάκι.

«Η ελληνική σημαία υπάρχει ζωγραφισμένη και στην εκκλησία της βραχονησίδας Πλάτη, που επισκέφθηκε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στις 14 Μαρτίου 2020», σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της Sozcu.

Το «κερασάκι στην τούρτα» για την Άγκυρα ήταν η επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Άμυνας στις 14 Μαρτίου, σε ένα διάστημα κατά το οποίο τα επεισόδια με τους εισβολείς στον Έβρο βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

(φωτο: video screenshot)