Ποια «Συμφωνιά των Πρεσπών»; Επαναφορά μακεδονικής πινακίδας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην χώρα μας.
Δώσαμε Όνομα-Γλώσσα-Εθνότητα στην γειτονική χώρα. Ο Ζάεφ όμως, αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και κήρυξε πρόωρες εκλογές. Για την ώρα, την χώρα την κυβερνά μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν και δύο υπουργοί της εθνικιστικής αντιπολίτευσης.
Μια εξ’αυτών που προσωρινά είναι υπουργός Εργασίας, αντικατέστησε πινακίδα που έγραφε Βόρεια Μακεδονία, με πινακίδα που γράφει Δημοκρατία της Μακεδονίας και με αυτό τον τρόπο έδωσε το στίγμα του εθνικιστικού κόμματος VMRO.
Οι Σοσιαλιστές του Ζάεφ καταδίκασαν την ενέργεια, ενώ οι εθνικιστές κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε.
Η Αθήνα θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο, η επόμενη κυβέρνηση στην γειτονική χώρα, να κάνει τέτοιες ενέργειες. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήδη έχει συναντήσει τις προκλητικές ενέργειες των εθνικιστών. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, για να αλλάξουμε μια Συμφωνία που κανένας Έλληνας δεν καλοδέχτηκε. Ακόμα καλύτερα, αν οι γείτονές μας την καταργήσουν στην πράξη. Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα θα έχει δικαιολογία να μην την εφαρμόζει, χωρίς να δεχτεί νομικές κυρώσεις, επειδή δεν εφάρμοσε μια Διεθνή Συνθήκη.
Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν, αλλά καμία λύση δεν είναι τέλεια και καμία λύση δεν θα έρθει μόνη της. Οι εξελίξεις στην χώρα του Ζάεφ όμως, ίσως μας ευνοήσουν.
Photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επέμβαση στη Βενεζουέλα θα προκαλέσει συνέπειες, σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
- Θεσσαλονίκη: 39χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο με υλικές ζημιές
- Mε τον «χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή» η επανάληψη των εργασιών της Βουλής
- Η εγγονή του Τραμπ απάντησε για την Καμάλα και τον παππού της Ντόναλντ, vid
- Κρίσιμη περίοδος στο Ιράν! Αντιδρά κατά του Τραμπ η Τεχεράνη – Ανησυχία για τα χειρότερα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 50χρονος Αλβανός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών – Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης
- Σον Πεν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπενίσιο ντελ Τόρο βραβεύονται στο Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα
- Τζουμέρκα: Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Έπεσαν βράχοι και κολώνες της ΔΕΗ
- Η “Αστερομάτα” με την Κλαυδία στον Μύλο των Ξωτικών – Αποθεώθηκε από το κοινό, vid
- Επιμένει ο Τραμπ: Θέλει όλοι οι Αμερικανοί να αποκτήσουν «Ταυτότητα Ψηφοφόρου», vid









