• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ποιά η στάση των Σκοπίων την ώρα που οι πολιτικοί μας θέλουν να δώσουν το όνομα «Μακεδονία»;

Ποιά η στάση των Σκοπίων την ώρα που οι πολιτικοί μας θέλουν να δώσουν το όνομα «Μακεδονία»;

Κατά τη Σύνόδο Κορυφής στη Σόφια, μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα, στα επίσημα έγγραφα της Συνόδου Κορυφής η γλώσσα των Σκοπιανών αναφερόταν ως «γλώσσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων επιμένει στη διόρθωση της εσφαλμένης γραφής της γλώσσας του κράτους στα επίσημα έγγραφα της, σύμφωνα με το mkd.mk κι όπως αναφέρει το echedoros,

Αντιδρώντας το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέστειλε επίσημη απάντηση, ζητώντας τη διόρθωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ένωσης της ονομασίας της γλώσσας.

«Σε προηγούμενες ή παρόμοιες περιπτώσεις, όπως και τώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρινόμενο στην πρόκληση, απαίτησε τη διόρθωση της ονομασίας της γλώσσας ως «Μακεδονικής».

Η πρακτική αυτή είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, αναφέρει η δήλωση του ΥΠΕΞ Σκοπίων.

Συνεπώς τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς! Ενώ εμφανίζονται σε όλους τους τομείς ανυποχώρητοι και αμετανόητοι για τις βλέψεις τους και την καπηλεία της Ελληνικής ιστορίας και γλώσσας, είναι άγνωστο, γιατί οι δικοί μας πολιτικοί έχουν τέτοια θέληση να συμβιβαστούν μαζί τους και μάλιστα με τόση βιασύνη, παραδίδοντας στην ουσία ένα λαμπρό κομμάτι της Ελληνικής μας ιστορίας στα αμελητέα Σκόπια και δημιουργώντας ζητήματα που μόνο καλό δεν θα κάνουν στη χώρα μας.

Τα βλέπει κάποιος, από αυτούς που συμμετέχουν στις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, όλα αυτά;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu