• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποια η απάντηση του Ζ.Ζάεφ στη Ρωσία για τον υποτιθέμενο χρηματισμό Σκοπιανών από Έλληνες επιχειρηματίες

Ποια η απάντηση του Ζ.Ζάεφ στη Ρωσία για τον υποτιθέμενο χρηματισμό Σκοπιανών από Έλληνες επιχειρηματίες

Δεν υπάρχει λόγος να σταλούν έγγραφα από την πΓΔΜ στην Αθήνα για τα περί χρηματισμού πολιτών της χώρας από Έλληνες επιχειρηματίες ώστε να υποκινηθούν βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο Ζόραν Ζάεφ,

δίνοντας ουσιαστικά τη δική του “απάντηση” σε όσα είπε νωρίτερα, σήμερα, η Μαρία Ζαχάροβα για την υπόθεση με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ «οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από επιθέσεις σε αστυνομικούς μπροστά από το κοινοβούλιο. Τις σχολίασα για να στείλω το μήνυμα ότι οι φιλίες πρέπει να χτίζονται και όχι να αποτελούν πεδίο εχθρικών ενεργειών».

«Η χώρα μου ήδη έχει δείξει σημάδια πως χτίζει καλές σχέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».

Υπενθυμίζεται πως ο Ζάεφ σε συνέντευξή που έδωσε στο Buzzfeed είχε πει πως Έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία «πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 ευρώ» σε πολίτες της πΓΔΜ για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα».

(newsit)