• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πληροφορίες για επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας

Πληροφορίες για επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας

Θα επαληθευτούν αυτή τη φορά από την ελληνική πλευρά;

Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου κάνουν λόγο για συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την ερχόμενη Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται σε συνεδρίαση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών στις 10 Σεπτεμβρίου με απόφαση της διοίκησης της στρατιωτικής επιτροπής ΝΑΤΟ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά στην είδηση η οποία, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, προέρχεται από πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαία και η τοποθέτηση πριν από λίγη ώρα του Υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτοξεύοντας «πυρά» στην Ελλάδα:

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε γιατί είμαστε σίγουροι για τις θέσεις μας, αλλά η Ελλάδα δεν συμφωνεί με αυτό. Εάν η Ελλάδα το πιστεύει, ας κάτσει στο τραπέζι [των διαπραγματεύσεων]. Ας αποδείξει τη νομιμότητα σε όλους. Έχουμε κι εμείς κάτι να πούμε. Αλλά με την πρόσφατη αποχώρησή της από τις τεχνικές συνομιλίες, η Ελλάδα έχει ξεκάθαρα δείξει ότι δεν υποστηρίζει τον διάλογο».

(φωτο:eurokinissi)