• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παζάρια για την Κύπρο – Ποια εδάφη δίνουν στους Έλληνες και τι ζητούν για αντάλλαγμα

Παζάρια για την Κύπρο – Ποια εδάφη δίνουν στους Έλληνες και τι ζητούν για αντάλλαγμα

Παζάρια για ανταλλαγή εδαφών από τον Ερσίν Τατάρ!

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τατάρ, «πρωθυπουργός» και «υποψήφιος» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», είπε ότι θα μπορούσε να δοθεί έδαφος 6% στους Έλληνες και να μειωθεί το ποσοστό, που κατέχουν οι τούρκοι έποικοι από το 36% του συνολικού εδάφους του νησιού σε 30%!

Το αντάλλαγμα θα είναι η αποδοχή του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο. Μια φυσικά η Τουρκία παρούσα!

 Σε συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα Daily Express, σύμφωνα με  δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ο κ. Τατάρ ζήτησε από την Βρετανία να στηρίξει την λύση δύο κρατών στο νησί.

 Επιπλέον, επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την κατεχόμενη Κύπρο και υπενθυμίζοντας ότι ζουν 300 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι στην Βρετανία και 20 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν και τις δύο πλευρές.