• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Παραδοχή Κουβέλη ότι οι Τούρκοι έχουν θέσει, θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με τους 8

Παραδοχή Κουβέλη ότι οι Τούρκοι έχουν θέσει, θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με τους 8

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης,

παραχώρησε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Real» και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό.

Ο κ.Κουβέλης, αναφέρθηκε στην κρίση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, την οποία χαρακτήρισε λογική, επειδή όπως υποστηρίζει, οι Ρώσοι προσπάθησαν να επέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Παρακάτω μίλησε για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τις Γαλλικές φρεγάτες.

Θα εστιάσουμε όμως, σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο, το οποίο αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ερ.δημοσιογράφου: Έχουν περάσει αρκετοί μήνες και γίνεται, πλέον, προφανές ότι η τουρκική ηγεσία δεν θέλει να γίνει μια δίκαιη δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Αδριανούπολη. Μήπως πρέπει, για ανθρωπιστικούς λόγους, η Ελλάδα να διαπραγματευτεί διπλωματικά για την επιστροφή τους;

κ.Κουβέλης: Η κράτηση στις τουρκικές φυλακές των δύο στρατιωτικών μας στελεχών, έχει σαφώς, με ευθύνη της τουρκικής πλευράς, ξεπεράσει τα όρια και τις διαστάσεις του αρχικού συμβάντος. Η τουρκική ηγεσία με τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί επιχειρεί, αμέσως και κάποιες φορές εμμέσως, να κάνει έναν ανεπίτρεπτο συμψηφισμό αυτής της υπόθεσης με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Σχόλιο: Εδώ έχουμε την παραδοχή ότι οι Τούρκοι, επιχειρούν να ανταλλάξουν τους δύο στρατιωτικούς, με τους 8 Τούρκους. Είπε ο κ.Κουβέλης δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι από την πρώτη στιγμή.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που συνελήφθησαν τα δύο στελέχη μας, αντιμετώπισε αμέσως το θέμα, τόσο ως προς την πολιτική του διάσταση, όσο και ως προς τη διάσταση της προσβολής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε καμία περίπτωση, η απελευθέρωση των δύο στελεχών μας δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τις τουρκικές Αρχές για την παράδοση των Τούρκων που πήραν πολιτικό άσυλο από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχόλιο: Ο κ.Κουβέλης, ξεκαθάρισε τα πράγματα και είπε ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει καμία συμφωνία ανταλλαγής. Αφού δεν θα κάνουμε «ανταλλαγές» οι στρατιωτικοί, πως θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με δεδομένο ότι οι Τούρκοι δεν δέχονται καμία άλλη πρόταση μέχρι στιγμής;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζεται και δρα στη βάση των κανόνων του δικαίου. Η παροχή πολιτικού ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς αποτελεί απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης και μόνον αυτής. Οι τουρκικές Αρχές πρέπει να κατανοήσουν ότι κανέναν δεν ωφελεί να προστίθενται βάρη στις επί μακρόν βεβαρημένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σχόλιο: Η Ελλάδα μπορεί να σέβεται τους κανόνες του δικαίου αλλά η Τουρκία όχι. Πως λοιπόν η «νόμιμη» Ελλάδα, θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την «παράνομη» Τουρκία;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu