• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Έτσι εμποδίσαμε τους Έλληνες να κάνουν γεωτρήσεις στην Αν.Μεσόγειο»

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Έτσι εμποδίσαμε τους Έλληνες να κάνουν γεωτρήσεις στην Αν.Μεσόγειο»

Επέστρεψε με νέες προκλητικές δηλώσεις Υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σειρά στο κρεσέντο προκλήσεων αναφορικά με τις τουρκικές βλέψεις στην Αν.Μεσόγειο είχε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπακαν Ντονμέζ.

Ο θερμόαιμος Τούρκος Υπουργός ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιδέα της «δίκαιης μοιρασιάς» στην Ανατολική Μεσόγειο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην στάση Ελλάδας και Κύπρου.

Μάλιστα στην Τουρκία , σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, πανηγυρίζουν αφού με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο πιστεύουν πως κατάφεραν να εμποδίσουν τα σχέδια των Ελλήνων για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προαναγγέλλοντας νέες έρευνες και γεωτρήσεις της Άγκυρας πέριξ της Κύπρου, ο Τούρκος αξιωματούχος θίγοντας εμμέσως την γαλλική εμπλοκή στην ευρύτερη περιοχή σημείωσε :

«Εκείνοι πιστεύουν πως εμείς δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την δουλειά και κάνουν ότι μπορούν για να μας εμποδίσουν. Χώρες και παίκτες εκτός της περιοχής ενεργοποιούνται και προσπαθούν να μας κόψουν τον δρόμο μας. Εμείς από την αρχή έχουμε πει κάτι. ¨Εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Την περιουσία μας και τα δικαιώματα μας δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα. ¨ Ούτε έχουμε βλέψεις σε περιουσία άλλων»

Αναφερόμενος στην….«τουρκική ομογένεια» και το ψευδοκράτος στην Κύπρο, ο Ντονμέζ συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις:

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση στο νησί μιλά και δρα σαν να είναι η μόνη στο νησί που έχει δικαίωμα λόγου. Τους υπενθυμίσαμε πολλές φορές πως αυτή η στάση και η ρητορική είναι λανθασμένη.

Εμείς έχουμε εκεί Τούρκους ομογενείς που ζούνε εκεί. Ιδρύθηκε ένα κράτος με την επωνυμία “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”.

Εσείς δεν το αναγνωρίζετε, αλλά εμείς το αναγνωρίζουμε. Και καλά δεν το αναγνωρίζετε, αλλά για ποιο λόγο λέτε όχι στην δίκαιη μοιρασιά των υπόγειων πόρων ; Μα διότι δεν τους υπολογίζουν. Εμείς θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Διεξάγουμε έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές όπου μας παραχώρησαν άδειες»

(φωτο:screenshot)