Πάει το «Μπαϊντενόπουλος»: «ΠΡΕΠΕΙ να πουλήσουμε F-16 στους Τούρκους», είπε στο ΝΑΤΟ – Ιστορικό ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ, vid

Πού κρύβονται τώρα όλοι οι εκείνοι που τον εκθείαζαν στα κανάλια;;;

Στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος του ΝΑΤΟ, έπειτα από τα γεγονότα της Ουκρανίας, αναφέρθηκε ο Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις που έκανε, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου, στη Μαδρίτη, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα πώλησης F-16 στην Τουρκία.

«Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, είπα στον Πούτιν ότι αν εισβάλει στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα γίνει ισχυρότερο… και αυτό ακριβώς είδαμε, η σύνοδος κορυφής αφορούσε την ενίσχυση της συμμαχίας μας» είπε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το ΝΑΤΟ πρότεινε για τελευταία φορά ένα νέο δόγμα πριν από 20 χρόνια. Η Ρωσία ήταν τότε εταίρος. Η Κίνα δεν είχε αναφερθεί καν, αλλά τώρα ο κόσμος έχει αλλάξει. Το ΝΑΤΟ αλλάζει με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, συγκεντρώσαμε ξανά τους συμμάχους μας και εκφράσαμε την απειλή της Ρωσίας για την Ευρώπη. Οι σύμμαχοι αυξάνουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς. Η Γερμανία είναι ένα παράδειγμα, καθώς ανακοίνωσε προϋπολογισμό 100 δισ. δολάρια για την άμυνά της».

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο Μπάιντεν σε ερώτηση σχετικά με την πώληση F-16 στην Τουρκία:

«Είπα στον Ερντογάν αυτό που του είχε πει και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει.

Τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει… Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε».

Είναι απορίας άξιον πως γίνεται να λέγονται τα παραπάνω από έναν “ηγέτη” που….υποτίθεται -ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ “ΕΓΚΡΙΤΑ” ΚΑΝΑΛΙΑ- θα βοηθούσε τα ελληνικά συμφέροντα!

Επί ώρες ολόκληρες στην προκελογική περίοδο των ΗΠΑ το 2020 ακούγαμε από δήθεν αναλυτές πως η εκλογή του Μπάιντεν (Μπαϊντενόπουλο όπως τον αποκαλούσαν ορισμένοι γνωστοί-άγνωστοι) αντί του Τραμπ θα ενίσχυε τις ελληνικές θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας!

Με τους διεθνιστές να έχουν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά πλέον η χώρα μας έρχεται σε πιο δυσχερή θέση στα εξοπλιστικά από ότι ήταν πριν την εκλογή του “φίλου” Μπάιντεν!

Οι υποσχέσεις για αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου είναι γεγονός και θυμίζουμε πως ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μόλις λίγους μήνες πριν είχε χαρακτηρίσει την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου ως “εθνικό πρόβλημα”.

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά σφυρίζει αδιάφορα…πανηγυρίζοντας επειδή ο Ερντογάν δεν μίλησε για αποστρατιωτικοποιήσεις νησιών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ:

(ΦΩΤΟ:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί