• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ό,τι θέλουν κάνουν στο Αιγαίο: Σε απόσταση αναπνοής οι Τούρκοι από τις ακτές Κρήτης και Ρόδου (ΧΑΡΤΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ό,τι θέλουν κάνουν στο Αιγαίο: Σε απόσταση αναπνοής οι Τούρκοι από τις ακτές Κρήτης και Ρόδου (ΧΑΡΤΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιρετικά νευραλγικά τα σημεία που επέλεξαν οι Τούρκοι να εκδόσουν τις νέες NAVTEX.

Για ακόμη μία φορά η Άγκυρα επιδείδεται σε ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» που ξέρει καλά πάνω από το Αιγαίο.

Η περιοχή που δεσμεύουν οι Τούρκοι στις νέες τους NAVTEX είναι αυτή που μήνες πριν παρουσίαζε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ .

Σύμφωνα λοιπόν με τους χάρτες που παρουσιάζει το militaire. gr, δεσμεύονται ολόκληρες θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης αλλά και μία μεγάλη έκταση ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο:

(militaire)
(militaire)

Οι παραπάνω περιοχές «πατάνε» πάνω στις περιοχές που «δεσμεύει» το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, δίνοντας το δικαίωμα στις δύο χώρες να διεξάγουν έρευνες αλλά και στρατιωτικές ασκήσεις, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της Κρήτης:

Θυμηθείτε:

Η Τουρκία στέλνει πλέον καθημερινά το μήνυμα πως κάνει στην κυριολεξία ό,τι θέλει στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά όμως δεν περιορίστηκε μόνο στην έκδοση προκλητικών NAVTEX πάνω από την ελληνική υφαλοκριπίδα.

Πιο συγκεκριμένα , ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λεβίθα -βορειοανατολικά της Αμοργού- στα 20.000 πόδια στις 10:02, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Περαιτέρω, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 26.000 πόδια, στις 10:45 και στις 10:48.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

(φωτο:eurokinissi)