• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όταν…μιλά ο “σουλτάνος”: «Η Ελλάδα κάνει κινήσεις που ξεπερνούν το μπόι της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν…μιλά ο “σουλτάνος”: «Η Ελλάδα κάνει κινήσεις που ξεπερνούν το μπόι της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεμάτος υπεροψία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην ελληνική αντίδραση μετά την έκδοση NAVTEX και τον απόπλου του "Oruc Reis".

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα τουρκικά ΜΜΕ που μίλησαν για «υπερβολική ελληνική αντίδραση», ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε μετά από αίτημα της καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Μέρκελ ως κίνηση καλής βούλησης, είχαμε αναστείλει για κάποιο διάστημα τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή .
Αλλά η ελληνική πλευρά έδειξε ξανά πως δεν λειτουργούσε με καλή πίστη και έφτασε σε μία συμφωνία με την Αίγυπτο η οποία δεν έχει καμία νομική βάση
.

Με μία σειρά από πρωτοβουλίες που ξεπερνούν το μπόι τους και την ισχύ τους με τα ίδια τους τα χέρια σκοτεινιάζουν το μέλλον τους.

Αυτοί οι οποίοι στηρίζονται σε δυνάμεις (ΗΠΑ και ΕΕ) οι οποίες υποφέρουν σαν σε εφιάλτη από τον κορωνοϊό και από τα συνδεόμενα με αυτόν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Καλούμε αυτούς που δεν κατανοούν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας σε αυτό το θέμα, να δούνε την πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό και να επιδιώξουν λύσεις στο τραπέζι».

(φωτο:eurokinissi)