• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργή της Λευκωσίας για τα ελληνοτουρκικά: «Άτολμη η Ε.Ε. στην Αν.Μεσόγειο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργή της Λευκωσίας για τα ελληνοτουρκικά: «Άτολμη η Ε.Ε. στην Αν.Μεσόγειο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυπριακή κυβέρνηση ξεσπά από τον άβουλο τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρώπη την Τουρκία.

Ξέσπασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κατηγορώντας την Ε.Ε. πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Αν.Μεσόγειο έδειξε ατολμία.

Πιο συγκεκριμένα:

«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι η ΕΕ πρέπει να έχει μια πολύ πιο έντονη, ουσιαστική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι στο τέλος της ημέρας η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, είναι τα σύνορα δύο κρατών μελών της Ευρώπης – της Κύπρου και της Ελλάδας – και βλέπουμε δυστυχώς μια ατολμία εκ μέρους της ΕΕ να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο και να εφαρμόσει αποτρεπτικές πολιτικές.

Υπάρχει μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα την τελευταία περίοδο, για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της έκνομης, παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει τα γεωτρητικά της προγράμματα στην ΑΟΖ της Κύπρου και έχει εκδώσει ήδη μια νέα Navtex που αφορά την ΑΟΖ μας, με το γεωτρητικό σκάφος Γιαβούζ να συνεχίζει τα προγράμματα του.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε όλοι την εξέλιξη γύρω από την αμφισβήτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας από την Τουρκία και γινόμαστε μάρτυρες των περιστατικών που λαμβάνουν χώρα».

(φωτο:eurokinissi)