• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργή στη Μόσχα με τα δημοσιεύματα που μιλούν για «πλάτες στην Τουρκία» κατά της Ελλάδας

Οργή στη Μόσχα με τα δημοσιεύματα που μιλούν για «πλάτες στην Τουρκία» κατά της Ελλάδας

Νέα τοποθέτηση από Ρώσους διπλωμάτες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Η πρωτοβουλία της Άγκυρα να εκδώσει νέα NAVTEX για ρωσοτοτουρκικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο «άναψε φωτιές».

Ήδη μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί μετά τις χθεσινές φωνές της Μόσχας που «αδειάζουν» εκ των πραγμάτων το τουρκικό αφήγημα περί έμπρακτης στήριξης της Ρωσίας στα πεπραγμένα της Αν.Μεσογείου.

Νωρίτερα το μεσημέρι σειρά είχε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα να εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο μερίδα ελληνικών ΜΜΕ.

Οι εκπρόσωποι της ρωσικής διπλωματίας στην Ελλάδα κάνουν λόγο για Fake News αναφέροντας πιο συγκεκριμένα τα εξής:

«Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ”πλάτες” στην Τουρκία».

Η ρωσική πλευρά συνεχίζει:

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα.

Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους».

(φωτο:eurokinissi)