• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Όπλο» που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι στην Συρία ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο Αιγαίο εναντίον των Ελλήνων – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

«Όπλο» που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι στην Συρία ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο Αιγαίο εναντίον των Ελλήνων – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ίκαροι ανέλαβαν δράση...

H Τουρκία συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο, έχοντας παράλληλα ανοιχτό το μέτωπο στην Συρία.

Η είδηση δεν είναι πως τουρκικά μαχητικά έκαναν την Τετάρτη 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας, καθώς αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Η είδηση είναι πως στο Αιγαίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά και ένα τουρκικό UAV παραβιάζοντας τους Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος συμμετείχε σε αερομαχία στο Αιγαίο.

Τα ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα πάντα.

Τέτοιου τύπου αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία και στην στρατιωτική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στην βόρεια Συρία.

Και αφού οι Τούρκοι τα δοκίμασαν εκεί είπαν να τα ρίξουν και στην μάχη των αιθέρων απέναντι στην Ελλάδα, η οποία φυσικά δεν είναι Κουρδιστάν και σε περίπτωση κλιμάκωσης, οι Ίκαροι θα «στείλουν» τους Τούρκους «αδιάβαστους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ «την Τετάρτη τουρκικά αεροσκάφη (6 F-16 και 2 F-4) προχώρησαν σε 3 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο, μεταξύ Λέσβου και Χίου. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αμυνας, σημειώθηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.

Παράλληλα, τα τουρκικά αεροσκάφη – μεταξύ αυτών και ένα μη επανδρωμένο – έκαναν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI