• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Βούλγαροι βλέπουν «αλλαγές συνόρων» και βάζουν «φωτιά» στην Συμφωνία των Πρεσπών – «Καταρρέουν» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Βούλγαροι βλέπουν «αλλαγές συνόρων» και βάζουν «φωτιά» στην Συμφωνία των Πρεσπών – «Καταρρέουν» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας», είναι η νέα δήλωση του βούλγαρου αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει την λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καρακατσάνοφ σε συνέντευξή του στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή έθεσε και πάλι θέμα για τη βουλγαρο-σκοπιανή επιτροπή για τα ιστορικά θέματα που επί ενάμισι χρόνο δεν έχει κάνει καμία πρόοδο, παρά τις βουλγαρικές υποχωρήσεις.

«Υπάρχει μια τάση από τη βουλγαρική πλευρά να κάνουμε συμβιβασμούς, που κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτοι. Από τη ‘μακεδονική’ πλευρά εκφράστηκε η επιθυμία να αμφισβητηθούν σοβαρά θέματα, να αλλαχθούν και να γίνουν δεκτά αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια», είπε ο κ. Καρακατσάνοφ, προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων θα πρέπει να αλλάξει.

«Η “Μακεδονία” δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αυτή την νοοτροπία», τόνισε ο κ. Καρακατσάνοφ.

«Όχι σε συμβιβασμούς με την ιστορία μας», προσέθεσε.

Εν συνεχεία, απείλησε να αντιταχθεί, θέτοντας βέτο, στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ επειδή θεωρεί ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θέμα της «δήθεν μακεδονικής γλώσσας».

«Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της ΠΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» σημειώνει ο βούλγαρος υπουργός Αμυνας σε ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας, καθώς τα εδάφη της ΠΓΔΜ ήταν βουλγαρικά».

Αυτά αναφέρει η Βουλγαρία, η οποία φυσικά ανησυχεί για την απόσχιση δικών της εδαφών καθώς και εκείνη κατέχει μέρος της ελληνικής Μακεδονίας.

Δεν πρέπει λοιπόν να φοβόμαστε και εμείς για τα εδάφη μας;

Οι Βούλγαροι είναι γραφικοί που φοβούνται; Όπως βλέπετε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «μη κινδύνου αλλαγής συνόρων» «καταρρέουν».

Οι Βούλγαροι δεν φοβούνται φυσικά τους Σκοπιανούς, αυτούς καθ’ αυτούς, αλλά τα συμφέροντα από πίσω τους, τα οποία προωθούν «βαλκανικό κράτος Μακεδονίας» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.

Την κερκόπορτα άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς!