• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Οι Τούρκοι θέλουν νέο «Σολωμού» στην Κύπρο! Επεισόδιο στην νεκρή ζώνη: Ειδοποιήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι θέλουν νέο «Σολωμού» στην Κύπρο! Επεισόδιο στην νεκρή ζώνη: Ειδοποιήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση μεταξύ Ελληνοκύπριων γεωργών και Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας, εντός της νεκρής ζωνής, στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ενόσω Ελληνοκύπριοι γεωργοί εκτελούσαν καθιερωμένες εργασίες εντός της νεκρής ζώνης στις 7 το πρωί, για την οποία έχουν σχετική άδεια από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, Τούρκοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι Ελληνοκύπριοι προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια.

Μήπως ήθελαν να τους πυροβολήσουν, όπως είχε συμβεί το 1996 με τον Σολωμό Σολωμού;

Άμεσα ειδοποιήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να απομακρύνουν από την περιοχή τους γεωργούς, όπερ και εγένετο, καθώς στο τέλος «δικαιώνουν» συνεχώς τον Τούρκο κατακτητή.

Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες, ενώ κρίθηκε αρκετά σοβαρό.

Οι ίδιοι Ελληνοκύπριοι γεωργοί αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (Σοπάζ) γύρω στις 10 το πρωί, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση, με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν την γη τους.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu