Οι Τούρκοι «έβαλαν» τζαμί στο Φαρμακονήσι – Υπέρτατη πρόκληση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σοβαρό περιστατικό τουρκικής προβοκάτσιας αποκαλύπτουν μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό συνέβη, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν οι Τούρκοι φρόντισαν να… «χτίσουν» τζαμί στο Φαρμακονήσι.

Το ακριτικό νησί είναι μόλις τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ διοικητικά ανήκει στη Λέρο, απέχοντας πέντε χιλιόμετρα από τα υπό τουρκική κατοχή παράλια της Μικράς Ασίας.

Πάνω στο νησί υπάρχει μόνο ένα φυλάκιο της εθνοφυλακής, καθώς και ο μικρός ναός του Αγίου Γεωργίου που λειτουργεί κάθε Χριστούγεννα και Ανάσταση.

Εντούτοις, σύμφωνα με το Google map, εδώ και 22 ημέρες το νησί έχει άλλο ένα… αξιοθέατο, το Αντα Τζαμί. Στον χάρτη μάλιστα εμφανίζεται η φωτογραφία του τζαμιού για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα.

Έτσι λειτουργεί η τουρκική προπαγάνδα, με την Άγκυρα να θέλει να δει το Αιγαίο γεμάτο τζαμιά.

Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά από την δορυφορική εικόνα του νησιού μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το τζαμί δεν υπάρχει τίποτα…

Ποιος όμως θα ασχοληθεί; Η κοινή γνώμη θα μάθει πως το Αιγαίο «ξεφυτρώνουν» τζαμιά μαζί με τους παράνομους μετανάστες που στέλνει η Τουρκία.

Την είδηση αποκάλυψε το Open TV. Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ουδέποτε υπήρχε επάνω στο νησί τζαμί. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι κάποια απομεινάρια της ρωμαϊκής περιόδου.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του OPEN, πως «η συγκεκριμένη εφαρμογή της google δίνει το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για κάποια περιοχή και όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος για την αξιοπιστία των καταχωρήσεων».

Πάντως, ο δήμος Λέρου, κατήγγειλε το περιστατικό τόσο στην εταιρεία όσο και στις αρμόδιες Αρχές.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Google map και δείτε το ρεπορτάζ του OPEN TV:

ΦΩΤΟ Video Screenshot OPEN TV

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί