• Αρχική
  • Άρθρα
  • Oι Τούρκοι δείχνουν το πρώτο σημείο σύγκρουσης με την Ελλάδα: «ΕΔΩ δεν θα περάσει καμία ανομία ή εκφοβισμός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Oι Τούρκοι δείχνουν το πρώτο σημείο σύγκρουσης με την Ελλάδα: «ΕΔΩ δεν θα περάσει καμία ανομία ή εκφοβισμός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή τη φορά επιστράτευσαν ξανά το ερευνητικό "Oruc Reis".

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας βίντεο με το Oruc Reis να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο συνοδεία φρεγατών.

Στη σχετική ανάρτηση στο Twitter, το τουρκικό Υπουργείο αναφέρει:

«Δυνατά, αποφασισμένα και ισχυρά. Φρεγάτες και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν – προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν επιτρέπεται καμία ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή».

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η Άγκυρα δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να αποκλιμακώσει στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδίως σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου ελληνικός και τουρκικός στόλος βρέθηκαν μία ανάσα πριν από το θερμό επεισόδιο.

Το νέο αυτό ανεκδιήγητο βίντεο έρχεται μερικές μόνο ώρες μετά τις πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος δίχως να αναφέρει επί λέξη την Ελλάδα σημείωσε:

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

(ΦΩΤΟ:Screenshot)