• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Οι Τούρκοι ανοίγουν θέμα για τον Μέγα Αλέξανδρο – Ρεπορτάζ που κάνει τον γύρο διεθνών ΜΜΕ

Οι Τούρκοι ανοίγουν θέμα για τον Μέγα Αλέξανδρο – Ρεπορτάζ που κάνει τον γύρο διεθνών ΜΜΕ

Μάθανε πως… διαπραγματευόμαστε «πλακώσανε» και οι Τούρκοι!

Άρθρο με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος, Έλληνας ή Μακεδόνας (σ.σ. Σκοπιανός)» φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Posta.

Όπως διαβάζουμε στο ρωσικό Sputnik, στο άρθρο του, ο δημοσιογράφος Oral Çalışlar περιγράφει την περιήγησή του στην πΓΔΜ και στην πρωτεύουσα, Σκόπια, με αναφορές στη συμφωνία για την ονομασία που επετεύχθη με την Ελλάδα

Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «πραγματιστές» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ καθώς όπως λέει «παρά τον εθνικιστικό φανατισμό», οι δύο ηγέτες κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τον υποτιθέμενο συμβιβασμό, αφού στην πραγματικότητα, σημειώνουμε εμείς, η χώρα που ζημιώνεται είναι η Ελλάδα.

«Η γη του Μέγα Αλέξανδρου, μετά από εκατοντάδες χρόνια είναι ένα θέμα ιστορικά αμφιλεγόμενο. Ποιος είναι «αληθινά» Μακεδόνας; Είναι η Ελλάδα ή η Μακεδονία;», αναφέρει ανοίγοντας θέμα για την καταγωγή του Μεγίστου των Ελλήνων.

Φυσικά ο Çalışlar στέκεται στο τουρκικό στοιχείο των Σκοπίων τονίζοντας τις «βαθιές σχέσεις» με την Άγκυρα, όπως επίσης και τις τουρκικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα. Βρέθηκε άλλωστε, όπως γράφει στη χώρα, κατόπιν πρόσκλησης της τράπεζας Halkbank («Τράπεζα του Λαού»).

Σημειώνεται, μάλιστα, στο άρθρο ότι η ίδια τράπεζα ανοίγει 40 υποκαταστήματα στην πΓΔΜ αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς που ελέγχει. Ο Çalışlar αναφέρεται και σε άλλες τουρκικές επενδύσεις που γίνονται στα Σκόπια, όπως την κατασκευή του ξενοδοχείου Χίλτον, κ.α.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο των Σκοπίων το διαχειρίζεται τουρκική εταιρεία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu