• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Σκοπιανοί πηγαίνουν στις Διεθνείς Εκθέσεις με αφίσες «Μακεδονία» -Το περιστατικό στη Νυρεμβέργη (ΦΩΤΟ)

Οι Σκοπιανοί πηγαίνουν στις Διεθνείς Εκθέσεις με αφίσες «Μακεδονία» -Το περιστατικό στη Νυρεμβέργη (ΦΩΤΟ)

Στο Βερολίνο και την Διεθνή Εκθεση Τουρισμού δεν ήταν η πρώτη φορά μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών που περίπτερα των Σκοπίων έχουν επιγραφές με την ονομασία Μακεδονία και όχι όπως προβλέπεται Βόρεια Μακεδονία.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Σκοπιανοί συστηματικά παρουσιάζονται, ακόμα αφού τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών, ως Μακεδόνες στις εκθέσεις. Μάλιστα στις 13 Φεβρουαρίου στην έκθεση βιολογικών προϊόντων στη Νυρεμβέργη είχε σημειωθεί και φραστικό επεισόδιο με Ελληνες εκθέτες που ζήτησαν από τους βόρειους γείτονες που συμμετείχαν στην Εκθεση, να κατεβάσουν τις πινακίδες. 

Υπενθυμίζεται πως στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας είχε πλακάτ και αφίσες που ανέγραφαν «Μακεδονία, ο επόμενος προορισμός σου» (Macedonia your next destination) και «Αέναη Μακεδονία» (Macedonia Timeless). 
Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και τελικά μετά από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας αφαιρέθηκαν οι επίμαχες πινακίδες και αφίσες 

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε τις προβληματικές αναφορές στο περίπτερο της χώρας του στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρουν κανονικά τη χώρα ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republic Nordmazedonien). 

Τα επίμαχα πλακάτ

πηγή: iefimerida.gr
πηγή: iefimerida.gr

(Πηγή: iefimerida.gr-φώτο: Eurokinissi)