• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Οι Πόντιοι της Νέας Ιωνίας σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Οι Πόντιοι της Νέας Ιωνίας σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή η κεντρική εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

 

Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, πήραν μέρος μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη». Με λάβαρα και ποντιακές φορεσιές τίμησαν τα θύματα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών και την ομιλία του προέδρου της ΟΠΣΕ Αντώνη Οραήλογλου παρουσία αγήματος του στρατού και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ιλίου, έγινε κατάθεση στεφάνου και τρισάγιο στο άγαλμα του εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από την ΟΠΣΕ, τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, και δεκάδες σωματεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και της πορείας τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» με τις ποντιακές τους φορεσιές έδωσαν βροντερό παρών τιμώντας τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας.

(pontosnews)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu