• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Άγγλοι μάλλον αναπολούν τις μέρες που κρεμούσαν Έλληνες: Προκλητική δήλωση για την Κύπρο μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Άγγλοι μάλλον αναπολούν τις μέρες που κρεμούσαν Έλληνες: Προκλητική δήλωση για την Κύπρο μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μένος κατά του Ελληνισμού...

Δεν μας εκπλήσσει!

Ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πως οι Άγγλοι δεν μπορούν ούτε να προσποιηθούν υπέρ του Ελληνισμού.

Την ώρα λοιπόν που η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει (στα λόγια βέβαια μέχρι στιγμής), για δικούς της σκοπούς, την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, οι Άγγλοι βγαίνουν ανοιχτά υπέρ της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης, Σερ Άλαν Ντάνκαν, απαντώντας σε ερώτηση που του υπέβαλε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανοκύπριος βουλευτής Χαράλαμπος Χαραλάμπους, σχετικά με την παρουσία του τουρκικού πλοίου γεωτρύπανου «Πορθητής» στα δυτικά της Πάφου και εντός των ορίων της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου ανέφερε πως «η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, οι διερευνητικές γεωτρήσεις δεν πρέπει να διεξάγονται σε οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση».

Με μία φράση η Αγγλία χαρακτηρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, περιοχή με κυριαρχία «υπό αμφισβήτηση», όπως υποστηρίζει η Άγκυρα.

Η θέση αυτή εξέπληξε τη Λευκωσία, καθώς η πρεσβεία της Βρετανίας στη Λευκωσία είχε διατυπώσει νωρίτερα άλλη θέση ευθυγραμμισμένη με αυτή της ΕΕ.

Λίγη ώρα αργότερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωση του δεν έκρυψε τον ενόχληση του χαρακτηρίζοντας την δήλωση Ντάνκαν «απαράδεκτη», σημειώνοντας πως θα γίνουν τα δέοντα διαβήματα.

Οι Άγγλοι δεν μπορούν μάλλον να χωνέψουν την πανωλεθρία που έπαθαν από την ΕΟΚΑ και αναπολούν τις μέρες που κρεμούσαν και βασάνιζαν Έλληνες πατριώτες.

ΦΩΤΟ: eurokinissi