Η Λιβύη πρέπει να έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χρηματοδοτεί ειδικό κυβερνοστρατό από χάκερς για να πλήξει ιντερνετικά κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ελλάδας.
Για ακόμα μία φορά εξαπέλησαν χθες επίθεση, θέτοντας εκτός λειτουργείας, γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης το site του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες, οι οποίες επανήλθαν μετά τις 22:00, ύστερα από μιάμιση ώρα.
Επρόκειτο για τις οι ιστοσελίδες των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εξωτερικών, καθώς και αυτή του Πρωθυπουργού, της Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο ειδικός κυβερνοασφάλειας, Γιάννης Μαλτέζος, έκανε λόγο για επιθέσεις χαμηλού ρίσκου, τονίζοντας πως από τέτοιες επιθέσεις δεν τίθεται ζήτημα αποκρυπτογράφησης στοιχείων.
Πάντως έκανε λόγο για δύο ομάδες τούρκων χάκερς, που λαμβάνουν μισθό από το καθεστώς Ερντογάν, μία εκ των οποίων φέρει το όνομα «Anka Neferler».
Κανείς δεν ξέρει όμως πόσο θα το τραβήξουν οι Τούρκοι και αν η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να απαντήσει ή έστω να αμυνθεί σε περίπτωση χειρότερης κυβερνοεπίθεσης από τον νέο αυτό «μυστικό στρατό» του Ερντογάν, ώστε να μην εξαρτάται από άγνωστες ομάδες, όπως εκείνη των «Anonymous Greece», που απάντησαν εκ μέρους της Ελλάδας στις επιθέσεις των Τούρκων.
Όταν το Κράτος αδυνατεί να παρέμβει, τότε εξωθεσμικοί παράγοντες ροκανίζουν σιγά-σιγά την θέση του και ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του καθενός.
ΦΩΤΟ unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»









