• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ο «μακεδονικός στρατός» ετοιμάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ: Για δεύτερη φορά επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών

Ο «μακεδονικός στρατός» ετοιμάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ: Για δεύτερη φορά επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών

Με 69 «ναι» πέρασε και πάλι από τη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία για το Σκοπιανό, μετά το μπλόκο του Ιβανόφ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, περνάει από την Βουλή της γείτονος, έπειτα από το μπλόκο που έβαλε ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να φέρει άλλα εμπόδια και θα χρειαστεί να επανεξετάσει την στάση του, η οποία χρησιμοποιείται, προκειμένου να ταυτιστεί με τις δίκαιες αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

Η συμφωνία πλέον θα αποσταλεί και πάλι στον Πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά την διάρκεια δημόσιας τοποθέτησής του χθες κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «Μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, δήλωσε πως πλέον ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, θα πρέπει να υπογράψει τον σχετικό νόμο σύμφωνα με το Σύνταγμα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το δημοψήφισμα του φθινοπώρου.

Επανειλημμένως ο Ιβάνοφ έχει δηλώσει πως δεν θα δώσει το «ΟΚ» στη Συμφωνία των Πρεσπών, μη υπογράφοντας τον σχετικό νόμο, όπως έπραξε και με το θέμα της χρήσης των γλωσσών.

Ο Τζαφέρι επεσήμανε πως υπάρχουν νομικές διαδικασίες για δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς την υπογραφή του Προέδρου της χώρας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu