Ο λόγος που θέλουν να “λύσουν” το Σκοπιανό – Τι δήλωσε ο κ.Κοτζιάς

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς, δήλωσε ότι Ελλάδα και Σκόπια βρίσκονται πολύ κοντά στην λύση.

Οι Έλληνες πολίτες δεν επιθυμούν να δουν «αυτή την λύση», καθώς πιστεύουν ότι αυτή (η λύση), δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Ακολουθούν (συνοπτικά) οι δηλώσεις που έκανε ο κ.Κοτζιάς στην ΕΡΤ1

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μία ευθεία.(Οι διαπραγματεύσεις) έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους.

Για την ΝΔ είπε: Αν έχει τα κότσια, να πει ποια ονόματα πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις.

Τι είπε για την συμφωνία

Είναι ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής.

Υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για λύση κι αυτή θα είναι λύση συμβιβασμού .Στις διεθνείς σχέσεις είναι φυσιολογικοί οι συμβιβασμοί.

Είναι δικό μας εθνικό συμφέρον να λύσουμε τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ και αυτός είναι ο στόχος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής την οποία ασκούμε.

Ανάλυση των παραπάνω δηλώσεων

Βλέπουμε ότι, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην λύση αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός δεν επιθυμεί (την λύση). Ο κ.Κοτζιάς, μας είπε ότι μερικοί συμβιβασμοί είναι…αναγκαίοι και ότι η λύση του Σκοπιανού, μας….συμφέρει.

Πως είναι δυνατόν όμως να μας συμφέρει, η παράδοση της Ιστορίας μας;

Φυσικά και δεν μας συμφέρει και αν τελικά προχωρήσει η συμφωνία, οι Σκοπιανοί σταδιακά θα αρχίσουν να διεκδικούν Ελληνικά εδάφη.

Το όλο νόημα είναι ότι η Νέα Τάξη, δεν επιθυμεί να υπάρχουν προστριβές μεταξύ των Κρατών, διότι θέλει να φέρει την ομογενοποίηση. Στην νέα εποχή που έχει έρθει ήδη, τα Κράτη δεν θα πρέπει να έχουν διαφορές μεταξύ τους ώστε να υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια.

Οι λαοί θα πρέπει να είναι μονιασμένοι μεταξύ τους. Πρέπει να έχουν τα ίδια ήθη και έθιμα. Για αυτό τον λόγο βιάζονται τόσο πολύ, να λύσουν το Σκοπιανό. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι δεν τον συμφέρει (εκλογικά), να προχωρήσει η συμφωνία, όποτε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει!!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu