Ο «εθνικός όρκος» των Τούρκων που αναβιώνει στις μέρες μας – Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίοδο προσφορών βλέπουν οι επίδοξοι «μνηστήρες» ελληνικών εδαφών και έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα επάνω στον Ελληνισμό.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αυτή την φορά στο στόχαστρο μπήκε ξανά η Κύπρος, μετά το προεκλογικό σποτ του «Γκρίζου Λύκου», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που παρουσιάζει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος, στο πλαίσιου του «εθνικού όρκου» των Τούρκων, στον οποίο, για όσους δεν τον γνωρίζουν, θα αναφερθούμε στην συνέχεια.

Τότε στο προεκλογικό σποτ του φασιστικού ΜΗΡ απεικονίζονταν παιδιά να μαζεύουν χώμα και στοιχεία από όλες τις γωνιές του κράτους προσπαθώντας να δείξουν την ενότητα του έθνους. Στο τέλος του βίντεο όλα τα παιδιά μετασχηματίζονται στον χάρτη μιας μεγάλης Τουρκίας, η οποία εκτείνεται έως το νησί της Κύπρου.

Με τις εκλογές όμως να έχουν τελειώσει, οι Τούρκοι δείχνουν πως ο πόθος κατάκτησης ολόκληρης της Κύπρου δεν είναι προεκλογικό τερτίπι.

Σε βίντεο λοιπόν που δείχνει το ελικοπτεροφόρο Anadolu (άραγε τι χρειάζεται η Τουρκία ένα αεροπλανοφόρο, ενώ έχει ακτογραμμή στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο;), μεταξύ άλλων, στο τέλος εμφανίζεται η Κύπρος βαμμένη κόκκινη, δηλαδή… τουρκική!

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του «εθνικού όρκου των Τούρκων».

Ο «τουρκικός εθνικός όρκος» αποτελείται από έξι άρθρα-αποφάσεις που έλαβε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 1920 με αναφορά τις αποφάσεις της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στην Θεοδοσιούπολη (νυν Ερζερούμ) και στην Σεβάστεια.

Ο χάρτης, που υπάρχει συνημμένος στον Εθνικό Όρκο, περιλαμβάνει τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την δυτική Θράκη μέχρι τον Νέστο ποταμό, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραμπλούς, την Ντερ αλ Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανγία.

Όπως καταλαβαίνετε, οι Τούρκοι δεν ξεχνούν την εποχή που αλώνιζαν στην Ελλάδα.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τον εθνικό όρκο τους, ο οποίος αναβιώνει στις μέρες μας;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu