«Ο Ερντογάν επιτίθεται στα Ίμια»: Σενάριο ελληνοτουρκικής σύρραξης από τους Γάλλους

Στο σενάριο ενός πολέμου στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το 2027 αναφέρεται το γαλλικό περιοδικό «L’ Express».

Σε ένα βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών ένας δημοσιογράφος και ένας στρατιωτικός εκφράζουν την άποψή τους για τις προθέσεις και τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παραθέτουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με το ποια θα είναι η θέση της Γαλλίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με βάση τη συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής που έχουν υπογράψει Αθήνα και Παρίσι.

Το θέμα αναδεικνύει η εφημερίδα Εστία της Κυριακής, σημειώνοντας πως στο Παρίσι «βλέπουν» απόβαση και εισβολή σε ελληνικά νησιά, πιθανότατα στα Ίμια.

«Ρωσικά τανκς μπαίνουν στην Εσθονία, η Μαδαγασκάρη ανακτά τις Διάσπαρτες Νήσους από τη Γαλλία, η Τουρκία του Ερντογάν επιτίθεται στα Ίμια, το Charles de Gaulle βυθίζεται από την Κίνα, το Μάλι πέφτει στα χέρια τζιχαντιστών… Με τη βοήθεια 40 ερευνητών, διπλωματών, στρατηγών και πρώην μελών των υπηρεσιών πληροφοριών, το L’ Express έχει αναπτύξει πέντε υποθέσεις που οδηγούν σε μια γαλλική στρατιωτική απάντηση: σκοτεινά σενάρια που επικαλύπτονται από εκείνα πάνω στα οποία εργάζεται ήδη ο γαλλικός στρατός και για τα οποία είναι προετοιμασμένος» αναφέρει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του.

Το τρίτο «μαύρο σενάριο» που παραθέτει λοιπόν το περιοδικό αναφέρεται στην επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ελληνικά νησιά – πιθανότατα στα Ίμια – και την παρέμβαση του γαλλικού στρατού.

«Αυτό το τρίτο σκοτεινό σενάριο διαδραματίζεται στην ανατολική Μεσόγειο. Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 2027. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώνει την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Διακατεχόμενος από έναν εθνικιστικό πυρετό, στρέφει το βλέμμα του στα Ίμια, που βρίσκονται μόλις 7 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές και υπό την ελληνική κυριαρχία από το 1946.

Το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου αρχίζει η εισβολή. Έπειτα από αρκετές μέρες ναυμαχίας, η Γαλλία αποφασίζει να επέμβει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Αυτή η υπόθεση, που οδηγεί σε μια γαλλική στρατιωτική απάντηση, κρίνεται αξιόπιστη από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με την οποία επικοινώνησε το L’Express», σημειώνει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το βίντεο της γαλλικής εφημερίδας, το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2027 θα ξεκινήσει η εισβολή. Υπό την προστασία δύο φρεγατών και ενός επιθετικού υποβρυχίου, το πλοίο TSG Anadolu προσεγγίζει τα Ίμια έχοντας επιβάτες 1.000 επίλεκτους των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Περίπου 50 Έλληνες στρατιώτες συλλαμβάνονται και στο υψηλότερο σημείο των δύο νησιών, υψώνεται η τουρκική σημαία. Η Ελλάδα επιχειρεί άμεση απάντηση, αλλά χάνει πέντε περιπολικά σκάφη και 10 μαχητικά αεροσκάφη.

Στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με το σενάριο του L’ Express, ανακοινώνεται ο θάνατος 28 στρατιωτικών και η κοινή γνώμη είναι αναστατωμένη από την τουρκική πρόκληση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #Imia γίνεται παγκόσμιο trend, ενώ ένα βίντεο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει «Η Τουρκία πήρε πίσω ό,τι της ανήκει», κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το σενάριο των Γάλλων, η Ελλάδα επιχειρεί να ανακτήσει τα Ίμια.

Τρεις μέρες μετά την εισβολή της Τουρκίας, ο Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απευθύνει στους Γάλλους πολίτες, ανακοινώνει ότι ο γαλλικός στρατός θα παρέχει βοήθεια προς την Ελλάδα, μετέχοντας σε μια συμμαχία ευρωπαϊκών κρατών μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Την επόμενη ημέρα λοιπόν οι ενισχύσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες φτάνουν στο πεδίο της μάχης. Η Γαλλία αποστέλλει δύο φρεγάτες, ένα πυρηνικό υποβρύχιο, δύο ελικόπτερα Mistral, ένα αεροπλανοφόρο και ένα C130. Σύμφωνα με τον ναύαρχο Πασκάλ Οσέρ, ένα τέτοιο σενάριο προσομοιάζει με όσα έγιναν πρόσφατα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το σενάριο που παρουσιάζεται, γίνεται απόβαση των γαλλικών δυνάμεων στα Ίμια και ακολουθούν μάχες με τον τουρκικό στρατό.

Το σενάριο ολοκληρώνεται με την Ελλάδα και την Γαλλία να απωθούν από κοινού τους Τούρκους πίσω στα παράλια της χώρας τους.

Σύμφωνα με το υποθετικό σενάριο, η στρατιωτική αποτυχία θα οδηγήσει τον Ερντογάν σε παραίτηση. Τον διαδέχεται ο Γιλμάζ και στην πρώτη ομιλία του κρατά αποστάσεις από τη Δύση και υπόσχεται προσέγγιση με τη Μόσχα.

(enikos – intime photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί