Ο απρόβλεπτος παράγοντας: Πως η Ελλάδα θα φέρει «τούμπα» τα εθνικά θέματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτι που ελάχιστοι έχουν σκεφτεί...

Έκκληση προς την Άγκυρα απηύθυνε ο νέος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία για «επιστροφή στην ομαλότητα».

Τι σημαίνει αυτό;

Η Ευρώπη, δηλαδή οι αριστεροί διεθνιστές που την απαρτίζουν, ζήτησαν από την Τουρκία να επιστρέψει «στην ομαλότητα» η κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μετά την καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Πιστεύω πως μπορούμε όλοι να καταλάβουμε την τεταμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια χώρα η οποία υπέστη ένα πραξικόπημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νάτσο Σάντσες Άμορ, αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 που είχε στόχο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όμως αυτό που δεν έπαψα να ερωτώ τους συνομιλητές μου είναι, ‘Πότε θα υπάρξει επιστροφή στην ομαλότητα», συμπλήρωσε.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το Α και το Ω σε σχέση με διεθνή ζητήματα, ασχέτως, αν στην πράξη εφαρμόζεται κατά το δοκούν.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα επικαλείται η Τουρκία σε Θράκη και νησιά του Αιγαίου για να παρουσιάσει πως υπάρχει δήθεν «τουρκική μειονότητα», η οποία καταπιέζεται και πρέπει να της δοθούν ελευθερίες κτλ.

Η Ελλάδα, όμως, μπορεί να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και μάλιστα σε αντίθεση με την Τουρκία, έχει τεράστιο πλεονέκτημα.

Που το πάμε;

ΤοΝ τελευταίο καιρό έχει διεθνοποιηθεί το θέμα του Πόντου, με τον Έλληνα ακτιβιστή Ταμέρ Τσιλιγκίρ, να καταδικάσει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, την διαχρονικά βάναυση τουρκική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες του Πόντου, τους οποίους εξισλάμισε. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι Τούρκοι μαθαίνουν πως είναι Ελληνογενείς.

Δια του λόγου το ασφαλές, ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ είχε δηλώσει πρόσφατα:

«Κάποιοι προσδιορίζονται ως μουσουλμάνοι, ορισμένοι έχουν βαπτιστεί χριστιανοί, άλλοι δηλώνουν άθεοι, αλλά και οι τρεις αυτές κοινωνικές ομάδες αρχίζουν να προσδιορίζονται ως Έλληνες και ανακαλύπτουν ξανά μια ελληνική ταυτότητα. Πιστεύω ότι όλο το υλικό που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί για να οδηγηθούμε στην αλήθεια μια ημέρα. Δεν έχει να κάνει με τη δική μου καταγωγή ή ταυτότητα, πάνω απ΄ όλα είμαι άνθρωπος. Ζητώ αποκατάσταση και δικαιοσύνη για όλους αυτούς που πέρασαν μέσα από την αφομοίωση και αυτήν την επώδυνη ενσωμάτωση».

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για την ελληνική κυβέρνηση να επικαλεστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα για την Μικρά Ασία, την Ανατ. Θράκη και τον Πόντο. Στην διπλωματία δεν πρέπει μόνο να αμύνεσαι αλλά και να διεκδικείς. Δεν λέμε στον πόλεμο, γιατί ενδεχόμενα χαρακτηριστούμε…

ΦΩΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί