• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ο «αμετανόητος» Ζ.Ζάεφ ξαναχτυπά: «Είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε ‘μακεδονικά’ και κανείς ποτέ δεν θα το αμφισβητήσει αυτό»

Ο «αμετανόητος» Ζ.Ζάεφ ξαναχτυπά: «Είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε ‘μακεδονικά’ και κανείς ποτέ δεν θα το αμφισβητήσει αυτό»

Οι παρενέργειες από την ανθελληνική Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκονται μόλις στην αρχή τους.

Αμετακίνητος στην προκλητική ρητορική του περί «μακεδόνων» και «μακεδονικής γλώσσας» εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το protothema, λίγα 24ωρα μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων στην οποία έκανε λόγο για εμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δεν έδειξε καμία διάθεση να υπαναχωρήσει από τις προκλητικές αναφορές.

Ο Ζάεφ τα είπε ακόμα χειρότερα για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα!

«Είμαστε «μακεδόνες» και μιλάμε «μακεδονικά». Κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά» είπε ο Ζάεφ αναρτώντας το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησής του σε βίντεο στo Facebook.

Επισήμανε παράλληλα ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός» προσθέτοντας ότι «η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε».

Απαντώντας, δε, στην ανησυχία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax, των παρισταμένων σχετικά με την ταυτότητά τους, ο Ζάεφ τους απάντησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...