• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέος χάρτης-πρόκληση στον νότο του Ελληνισμού: Τι χαλάει τα «οθωμανικά όνειρα» των Τούρκων (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέος χάρτης-πρόκληση στον νότο του Ελληνισμού: Τι χαλάει τα «οθωμανικά όνειρα» των Τούρκων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν μπορούν να...πιστέψουν πως γίνεται να χάνεται τέτοια ευκαιρία για αυτούς.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει την προκλητική τουρκική ρητορική με αιχμή του δώρατος τα ελληνικά χωρικά ύδατα γύρω από την περιοχή του Καστελορίζου.

Ωστόσο αυτή τη φορά έγινε πιο φανερή από ποτέ άλλοτε η ενόχληση των Τούρκων για εκείνο το μικροσκοπικό ελληνικό νησί, που όμως τους…χαλάει τα σχέδια.

Το γεγονός δε ότι είναι κατοικημένο δεν πτοεί σε καμία περίπτωση Τούρκους αξιωματούχους να προβάλλουν τις προκλητικές τους απόψεις στο κοινό.

Τον χορό των προκλήσεων αυτή τη φορά σέρνει ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media στοχοποίησε το Καστελόριζο λέγοντας:

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο!»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος αξιωματούχος μετρά την απόσταση του Καστερολίζου με τις ελληνικές ηπειρωτικές ακτές και όχι με το κοντινότερο ελληνικό νησί, καθώς -κατά τα λεγόμενά του- αναφέρεται σε χιλιομετρική απόσταση από την Ελλάδα.

Κατά τους Τούρκους η Ρόδος, η Κάρπαθος ή ακόμη και η Κρήτη δεν ανήκουν στην Ελλάδα;

(φωτο:eurokinissi)