• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Νέο ξέσπασμα Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους στην Αν.Μεσόγειο»

Νέο ξέσπασμα Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους στην Αν.Μεσόγειο»

«Εκτρέφει» την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος με νέο μήνυμα-προειδοποίηση προς τον ελληνισμό.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση αποθεμάτων αερίου στα τουρκικά ύδατα και στα ύδατα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε τελετή για την παράδοση μιας φρεγάτας και ενός υποβρυχίου, ο Ερντογάν είπε πως οι χώρες που νομίζουν ότι μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κάνουν λάθος.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας θα πρέπει να είναι ισχυρή τόσο στη θάλασσα όσο και αλλού. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο στόλο αυξάνει την αποφασιστικότητά μας να προσατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την ισχύ μας στη θάλασσα»

Και συνέχισε:

«Δεν θα δεχθούμε προσπάθειες απόσπασης φυσικών πόρων στη χώρα μας, την Κύπρο ή στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν.

«Δεν εποφθαλμιούμε τη χώρα, τα δικαιώματα, τα εδάφη άλλων χωρών. Προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδερφών μας» πρόσθεσε ο «σουλτάνος».

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...