εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook.
Παράλληλα επισημαίνει ότι «οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές», σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έσπευσε η χώρα μας «να θέσει τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας στη διάθεση των αρχών της γειτονικής χώρας».
Θέλω να ξεκινήσω την κυριακάτικη συνάντησή μας με ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τους είδαμε να βγάζουν μέσα από τα ερείπια των πολυκατοικιών, ζωντανούς, 5 ανθρώπους – τρία παιδιά, μια 20χρονη κοπέλα και ένα 50χρονο άνδρα. Και μας γέμισαν υπερηφάνεια. Αλλά και αυτονόητη βαθιά θλίψη για το μέγεθος της καταστροφής. Λέμε συχνά «Βιβλική καταστροφή», όμως μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς το μέγεθος αυτού που βλέπουμε.
Η χώρα μας έπραξε το αυτονόητο, όπως έκανε και το 1999, και όπως θα κάνουμε πάντα. Σπεύσαμε από την πρώτη στιγμή να θέσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας στη διάθεση των αρχών της γειτονικής χώρας. Όπως είπα και στον πρόεδρο Ερντογάν, αυτήν την ώρα της ανάγκης και της οδύνης είμαστε εδώ για ό,τι βοήθεια χρειαστούν. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, όμως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι. Και αυτό αποδεικνύεται από το κύμα συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα».
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δένδιας: Στεγαστικό πρόγραμμα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με 10.454 νέες κατοικίες
- Ο Τραμπ θέλει να σώσει από καταδίκη τον Νετανιάχου – Τον αποκαλεί… «Μπίμπι»
- Σε πένθιμο ρυθμό το Παρίσι για τα δέκα χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015
- Συναντήθηκαν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης – Τι δήλωσαν
- Μάθιου ΜακΚόναχι και Μάικλ Κέιν υπέγραψαν συμφωνία με εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης
- Θεσσαλονίκη: Οι φαρμακοποιοί βάζουν «φρένο» στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με δωρεάν self test
- «Έτοιμη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη» δηλώνει η Μόσχα
- Νέα έρευνα: Οι αντιλήψεις της Gen Z για εργασία, εκπαίδευση και μέλλον – Μόλις το 20% των νέων ζουν μόνοι τους
- Γαμπρός μαχαιρώθηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια γάμου – Drone ακολουθεί τους υπόπτους για 2 χλμ! vid
- Η απόλυτη δικαίωση του Λιακόπουλου ήρθε και από την Ρωσία









