• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα ΒΙΝΤΕΟ από το επεισόδιο στα Ίμια! Τούρκοι φαίνονται να οπλίζουν πολυβόλο απειλώντας ελληνικά σκάφη!

Νέα ΒΙΝΤΕΟ από το επεισόδιο στα Ίμια! Τούρκοι φαίνονται να οπλίζουν πολυβόλο απειλώντας ελληνικά σκάφη!

Και όλα αυτά την ημέρα των Φώτων!

Νέα εξοργιστικά βίντεο-ντοκουμέντο ήρθαν στη δημοσιότητα από το επεισόδιο που έλαβε χώρα το πρωινό των Θεοφανείων στα Ίμια.

Το βίντεο που δημοσίευσε το protothema δείχνει καθαρά ότι άνδρες της τουρκικής πλευράς όπλισαν τα 50άρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και τα γέμισαν με σφαίρες, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το ελληνικό αλιευτικό!

«Τώρα τι κάνει; Να μας πνίξει θέλει;», αναρωτιούνται οι Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από τις ιταμές προκλήσεις των ανδρών της τουρκικής ακτοφυλακής.

Μάλιστα οι ψαράδες, που κατέγραψαν τις ενέργειες των Τούρκων με βίντεο, χαιρέτησαν μετά γέλωτος τους «αγαπημένους γείτονες»:

Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο μίνι επεισόδιο δεν είχε ευτυχή κατάληξη για ένα περιπολικό του Λιμενικού τύπου RANFAR το οποίο υπέστη μικροζημιές από τους επικίνδυνους ελιγμούς των Τούρκων.

Θυμίζουμε την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

«Παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από περιπολικό σκάφος Τουρκικής Ακτοφυλακής.


Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος».