• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα πλήγματα στρατιωτικών βάσεων στην Τουρκία – Ερντογάν: «Η Τουρκία βρίσκεται παντού, από την Κύπρο μέχρι το Ιράκ»

Νέα πλήγματα στρατιωτικών βάσεων στην Τουρκία – Ερντογάν: «Η Τουρκία βρίσκεται παντού, από την Κύπρο μέχρι το Ιράκ»

Λίγες ώρες μετά το μπλόκο του Ευρωκοινοβουλίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα ιμπεριαλιστικό παραλήρημα.

«Για εμάς η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς η Τουρκία είναι παντού. Γι’ αυτό ήμασταν πάντα εκεί, στην Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, προσπάθησε να συνδέσει τους ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το παρόν και το μέλλον καλώντας τους νέους, στους οποίους απηύθυνε την ομιλία του, να κρατήσουν ανοιχτή τη «γέφυρα» με το παρελθόν.

«Προχωράμε από τα ίχνη του Αλπ Αρσλάν, του Σαλαντίν, του Ερτουγρούλ, του Μωάμεθ Πορθητή, του Γιαβούζ, του Αμντούλ Χαμίτ και του Κεμάλ. Εσείς οι νέοι θέλετε να κρατήσετε ζωντανή μέχρι την αιωνιότητα τη γέφυρα που χτίσαμε από το παρελθόν ως το μέλλον; Ναι!», σημείωσε. 

Πρόσθεσε δε ότι όπου ήταν οι πρόγονοί τους υπήρχε ειρήνη και γαλήνη, ενώ τώρα υπάρχει βία και τυραννία. 

Στο μεταξύ, τέσσερις νέες επιθέσεις με drones σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας εκ των οποίων οι τρεις έγιναν στην πόλη Μπατμάν και η άλλη μία στην πόλη Σιρνάκ.   

(skai)