• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα κίνηση της Τουρκίας για Ρόδο και Κρήτη – Σφυρίζει αδιάφορα το ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα κίνηση της Τουρκίας για Ρόδο και Κρήτη – Σφυρίζει αδιάφορα το ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σταματά η Άγκυρα...

Μετά την ευθεία αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ των ελληνικών νησιών, η Άγκυρα συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο αναμένεται να θέσει στο «τραπέζι» την τουρκική προκλητικότητα και να ζητήσει από την Συμμαχία να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Η τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αναφέρει πως η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ανάμεσα από Ρόδο και Κρήτη, ακριβώς πάνω στην λωρίδα «τεμαχισμού» της ελληνικής ΑΟΖ, όπως προβλέπει το MOU Τουρκίας – Λιβύης.

Πρόκειται για στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου από τις 11.00πμ ως τη 1.00μμ.

Η Ελλάδα είχε εκδώσει αντι- NAVTEX και ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας εξέδωσε νέα πάλι για το ίδιο σημείο λέγοντας μάλιστα ότι είναι παράνομος ο ελληνικός σταθμός που ακύρωνε την τουρκική NAVTEX.

Σημειώνεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης απέρριψε την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, στην οποία πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ.

Όπως μετέδωσε το «al-Arabiya», ο LNA καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ του Ερντογάν και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» και «δεν σέβεται τα έννομα δικαιώματα των υπόλοιπων χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ πρaτιμά να κρατά «ίσες αποστάσεις»!
Δείτε το ρεπορτάζ:

ΦΩΤΟ eurokinissi