Μπαχτσελί: «Τουρκική λίμνη η Μεσόγειος – Θα λιώσουμε τα κεφάλια των πειρατών»

Το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο παρατηρείται ναυτική στρατιωτική «παρέλαση», με τον  αριθμό των πολεμικών πλοίων που φέρουν διάφορες σημαίες να αυξάνεται καθημερινά, σχολιάζουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, ορισμένα από αυτά είναι τα πολεμικά πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ 2, συμπεριλαμβανομένου του HNLMS De Ruyter του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας, της φρεγάτας :Eλλη και Νικηφόρος Φωκάς της Ελλάδας, το HMCS Ville de Québec του Βασιλικού Καναδικού Ναυτικού, των τεσσάρων αμερικανικών Tomahawk των αντιτορπιλικών USS Carney, USS Ross, USS Winston S. Churchill και USS Bulkeley.

Ακόμη και η ναυαρχίδα του έκτου στόλου USS Mount Whitney του αμερικανικού ναυτικού εμφανίστηκε  την περιοχή μαζί με τουλάχιστον τρία πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών σκοπών του Λος Άντζελες, ένα από τα οποία ήταν το USS Newport News, το οποία είχε προηγουμένως σταθμεύσει στο Γιβραλτάρ.

Αυτά όλα συμβαίνουν, την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί αναβάθμιση της ναυτικής της παρουσίας και οι Αιγύπτιοι κάνουν επίδειξη ναυτικής ισχύος με στρατιωτικές ασκήσεις για προστασία του κοιτάσματος Ζορ.

Η Γαλλία διατηρεί επίσης τη φρεγάτα της κατηγορίας FREMM Auvergne, και το γερμανικό FGS Augsburg πέρασε από το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ένας χαμός και αρκεί μία σπίθα για να ανάψει «φωτιά».

Αυτό γιατί ΚΑΙ το Ρωσικό Ναυτικό αυξάνει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ την ίδια ώρα δημοσιεύματα αναφέρουν πως κινέζικα πλοία έχουν διαταχθεί να πάνε στις ακτές της Συρίας και να ενταχθούν στον ρωσικό στόλο.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα πάντα με το Sigmalive, η υπηρεσία Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού, ανακοίνωσε πως η  φρεγάτα 11356P / M, Admiral Makarov, αναχώρησε από το  Λιμάνι της Σεβαστούπολης προκειμένου να ενταχθεί στη ρωσική ναυτική ομάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η φρεγάτα Makarov είναι τρίτης κλάσης  πολεμικό πλοίο  που εγκαταστάθηκε στο Ναυπηγείο Γιάνταρ το Φεβρουάριο του 2012 και τέθηκε σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2017. Είναι ικανή να εκτοξεύσει πυραύλους cruz πολλαπλών χρήσεων Kalibr και P υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους  800 Oniks.

Κλείνοντας το Sigmalive υπογραμμίζει πως η συσσωρευμένη παρουσία δυνάμεων φαίνεται πως έχει αρχίσει να προκαλεί ήδη προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων.

Από το Κυπριακό Sigmalive

  • 74
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...