Μητσοτάκης: «Οχι» στην πρόταση δυσπιστίας σημαίνει «Ναι» στη συμφωνία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την για ρεσιτάλ υποκρισίας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία τόνισε ότι είναι χρέος της ΝΔ να πράξει ότι είναι αναγκαίο προκειμένου, όπως τόνισε, να δοθεί τέλος στην ανεύθυνη πορεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είναι χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας σταματήσουμε και οι εκλογές να βάλουν ένα τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

«Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ», τόνισε και, απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, επεσήμανε: «Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή».

Επιπροσθέτως έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα.«Θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι σε όλα όσα οι προκάτοχοί σας είπαν όχι», υπογράμμισε ενώ επεσήμανε πως η πρόταση δυσπιστίας ενεργοποιήθηκε από τη ΝΔ προκειμένου να τεθούν όλοι οι βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Τόνισε δε, πως ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας έιναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας που επίκειται να υπογράψουν Τσίπρας-Ζάεφ. «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει. «Έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu