ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», μιλώντας για τη σημασία του αγωγού EastMed για την Ευρώπη, αλλά και τις εντάσεις που δημιουργεί η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Ο Λε Μερ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία .
«Η χώρα ξαναβρήκε την οδό της ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό είναι καλό νέο. Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα βελτιώσει τα φορολογικά έσοδα. Άλλωστε η κατάσταση του τραπεζικού τομέα βελτιώνεται. Η χώρα τα κατάφερε στις προσπάθειες που απαιτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες και τις δημόσιες αρχές», ανέφερε.
Παράλληλα επισήμανε την πρόκληση να αποκτήσει σταθερή ανάπτυξη, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, αλλά και να επιδείξει «δημοσιονομική σοβαρότητα».
Σχετικά με τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα δήλωσε πως «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις. Με ευχαρίστησή μου είδα ότι η Ελλάδα μπορούσε να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2018 κατόπιν απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πάντως, τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει σεβαστεί τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι».
Ο κ. Λε Μερ κάλεσε μαζί με το Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην Ελλάδα και να υποστηρίξουν την εκσυγχρονιστική πολιτική της χώρας που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ρέιτσελ Ζέγκλερ θα υποδυθεί τη «βασίλισσα της λάτιν μουσικής» Γκλόρια Εστεφάν
- O κόσμος του “τρελού” νερού: Η εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν με καλυμμένο το κεφάλι της
- Πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας
- Ο πρωθυπουργός της Αυστραλία στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες με τον Τραμπ
- Γεωργιάδης για μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: «Από αύριο αρμόδιος θα είναι ο Νίκος Δένδιας»
- Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε επιπλέον 25 συστήματα Patriot
- Οι Ρώσοι απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στην Σταυρούπολη.
- Το viral βίντεο Βιβλιοθήκης για να αποδείξει…την αξιοπιστία της! vid
- «Κλειδί» ο θεματικός τουρισμός για τον Άγιο Νικόλαο – Από τους βασικούς στόχους, η δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου
- Λιθουανία: Ο Πούτιν δεν είναι ευπρόσδεκτος σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα