• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Μετά τις υπογραφές ακολουθούν τα…τετελεσμένα για την «διεθνώς αναγνωρισμένη ‘μακεδονική εθνότητα’»

Μετά τις υπογραφές ακολουθούν τα…τετελεσμένα για την «διεθνώς αναγνωρισμένη ‘μακεδονική εθνότητα’»

Η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών άνοιξε τον δρόμο για να κατοχυρωθεί και γραπτώς η...αναγνώριση της «μακεδονικής εθνότητας».
Του Άρη Δημόπουλου

Ένα από τα πλέον άμεσα τετελεσμένα της συμφωνίας-κόλαφος για τα συμφέροντα του ελληνισμού αποτελεί η ρητή αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση τόσο του «μακεδονικού έθνους» όσο και της «μακεδονικής γλώσσας».

Όσο κι αν βουλευτές ,που με την ψήφο τους πριν από περίπου δύο βδομάδες στην Βουλή στήριξαν την κυβέρνηση, ενδεχομένως το αρνούνται, η χώρα μας έχει δεσμευθεί ΔΙΕΘΝΩΣ σε μία συμφωνία που δίνει κάθε δικαίωμα στον ηγέτη των Σκοπίων να λέει τα παρακάτω:

«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον.

Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας».

Έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,Ντόναλντ Τούσκ, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, γεμάτος (δικαιολογημένη) έπαρση για το Μακεδονικό πρόσθεσε:

«Είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».

Είναι λοιπόν σίγουροι στα Σκόπια τόσο για την αναγνώρισή τους ως “Μακεδόνες” αλλά και την αναγνώριση του “μακεδονικού έθνους”. 

Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού η ίδια η διμερής συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ δίνει κάθε δικαίωμα διεθνώς να αναγνωρίσουν τα παραπάνω. 

Σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έγινε ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία ένταξη που θα στηριχθεί απόλυτα στην συμφωνία με των Πρεσπών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu