• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Μετά τις ελληνικές υπογραφές, ο Ζάεφ πολώνει το κλίμα στα Σκόπια: «Υπάρχει μόνο μία ‘μακεδονική γλώσσα’»!

Μετά τις ελληνικές υπογραφές, ο Ζάεφ πολώνει το κλίμα στα Σκόπια: «Υπάρχει μόνο μία ‘μακεδονική γλώσσα’»!

Η ελληνική υπογραφή των Κοτζιά και Τσίπρα στις Πρέσπες δίνουν κάθε δικαίωμα στο να ειπωθούν σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο τα παρακάτω.

Για άλλη μία φορά και μόλις μία βδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, επέλεξε να πολώσει το ήδη τεταμένο κλίμα στο γειτονικό κρατίδιο.

Με ποιον τρόπο; Αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την…μοναδικότητα της «Μακεδονίας» που κατά τον ίδιο μόνο ελληνική δεν είναι!

Πιο συγκεκριμένα ο ηγέτης της ΠΓΔΜ σε ένα προεκλογικής φύσεως μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «μακεδονικό» λαό και γλώσσα που αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς.

«Τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν «μακεδονικό» λαό και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.

Μη μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία».

Μάλιστα σε άλλο σημείο του μηνύματός του, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της ΠΓΔΜ για να ψηφίσουν στις 30 Σεπτεμβρίου υπέρ μίας…«ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Το σύνθημα με την «Ευρωπαϊκή Μακεδονία» παίζει αρκετά τον τελευταίο μήνα στα Σκόπια, με την παράταξη του Σκοπιανού πρωθυπουργού να βγάζει μέχρι και προπαγανδιστικό σποτάκι:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu