«Μες του Βοσπόρου τα Στενά»: Το γερμανικό Spiegel δικαιώνει το el.gr μία ημέρα μετά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά που ειπώθηκαν για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία δεν ήταν τελικά καθόλου «τραβηγμένα»…

του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Τσακώνονται αλλά χρειάζονται ο ένας τον άλλο».

Αυτό είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου του γερμανικού περιοδικού Spiegel για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως μεταδίδει σήμερα η Deutsche Welle.

 «Μια σχέση συμφέροντος συνδέει τον Ερντογάν με τον Τσίπρα. Γνωρίζουν πως χρειάζονται ο ένας τον άλλο σε πολλά ζητήματα.  (…)

Ο Τσίπρας προσπάθησε πάντως να έχει συμφιλιωτικό τόνο απέναντι στον Ερντογάν. Καταλαβαίνει πολύ καλά πως όσον αφορά το μεταναστευτικό εξαρτάται από τον Τούρκο Πρόεδρο», προσθέτει το άρθρο και σε άλλο σημείο επισημαίνει:

«Στην Ελλάδα διεξάγονται εκλογές αυτό το χρόνο, γι αυτό και ο Τσίπρας ´αυτοσκηνοθετείται´ ως ηγέτης. Κατάφερε πρόσφατα μιαν επιτυχία στο ονοματολογικό (σ.σ. Σκόπια). Τώρα με την επίσκεψή του στην Τουρκία θέλει να εμφανιστεί και ως ένας πολιτικός που επιλύει προβλήματα».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Με άλλα λόγια το γερμανικό Spiegel δικαιώνει τις εκτιμήσεις του el.gr πως κύριο μέλημα του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία είναι το «κυνήγι» ψήφων με φόντο την Αγιά Σοφιά και την Χάλκη καθώς και η αναγκαιότητα να πείσει τους διεθνιστές της Ευρώπης ότι εκείνος είναι αυτός που θα «λύσει» τα προβλήματα της περιοχής, κατά τα παγκοσμιοποιητικά πρότυπα, όπως… «έλυσε» το θέμα των Σκοπίων με την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ουσιαστικά παραδίδει την Μακεδονία στα χέρια των διεθνιστικών συμφερόντων.

Θυμηθείτε:

Η δήλωση του Α.Τσίπρα για την Αγιά Σοφιά και η «μαύρη γάτα» – Τι παίρνει η… Ελλάδα, τι η Τουρκία και τι η Νέα Τάξη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν είναι όλοι ίδιοι» με «σφραγίδα» Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δήλωση «βόμβα» Μογκερίνι: Μόνο αν βγει ξανά ο Τσίπρας θα «λύσουμε» ΚΑΙ το Κυπριακό – ΗΧΗΤΙΚΟ

Με «μανδύα» την «συναδέλφωση των λαών», όπως ακριβώς φέρεται να πρεσβεύει η Αριστερά, ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να ετοιμάσει παντού το έδαφος, ώστε η Ελλάδα να υποχωρήσει χάριν της «ειρήνης», όπως συνέβη στο Σκοπιανό.

Η Τουρκία, της οποίας η ηγεσία πρεσβεύει άλλη ιδεολογία, δεν έχει κανέναν πρόβλημα να παρουσιαστεί ως «αριστερή», προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της, μιας και απέναντί της βρίσκεται μία τόσο «συνεργάσιμη» κυβέρνηση της Αριστεράς.

Έτσι, για όσους δεν το πρόσεξαν χθες, στο Δείπνο μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν, το τραγούδι που δέσποζε, ήταν το «Μεσ’ Στου Βοσπόρου Τα Στενά» (Toύρκος εγώ και εσύ Ρωμιός).

Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός

κι εγώ λαός κι εσύ λαός

εσύ Χριστός κι εγώ Αλλάχ

όμως κι οι δυό μας άχ και βάχ

Μόνο που η Άγκυρα θέλει το «αχ και βαχ» να αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα, καθώς εκείνοι δεν ξεχνούν ΠΟΤΕ τις επιδιώξεις τους σε βάρος του Ελληνισμού, εκτός αλλά και εντός των συνόρων της σημερινής Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...