Μείναμε μόνοι μας – Οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν

Οι Τούρκοι κάνουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πολλά έχουν ακουστεί για την απροθυμία των πολυεθνικών να στηρίξουν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, αλλά η αλήθεια είναι μια:

Παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουν σκοπό να κάνουν γεωτρήσεις και γενικότερα προκαλούν. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο τέλος, (συμβιβασμός Ελλάδας-Κύπρου ή προσωρινή ειρήνη), μας ενδιαφέρει να δούμε την πραγματικότητα που ζούμε εντός της ΕΕ.

Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση στην πράξη. Δεν υπάρχει Ευρώπη Εθνών αλλά Ευρώπη συμφερόντων. Είδατε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τώρα που οι Τούρκοι παραβίασαν τα σύνορα; Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να ζήσει εκτός της ΕΕ και εκτός του Ευρώ. Είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα, ας επιτραπεί η έκφραση.

Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, ο Επίτροπος και Επικεφαλής Διαπραγματευτής της Ε, κ Μπαρνιέ:

«Είναι θέμα αλληλεγγύης ενός Κράτους-Μέλους της Ε.Ε., αλληλεγγύης προς όλη της Ευρωπαϊκή Ένωση»

Τι είχε δηλώσει ο νυν υπουργός Άμυνας κ.Αποστολάκης:

“Αν κληθούμε να πολεμήσουμε κατά της Τουρκίας, κανείς δεν θα ΄ρθει στο πλάι μας. Σ΄ αυτό τον πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας”

Συμπέρασμα: Κλείσαμε τις βιομηχανίες μας. Καταστρέψαμε την αγροτική μας παραγωγή και μπήκαμε στην ΕΕ και στο Εήκαμε στην ΕΕ και στο Ευρώ. Πληρώνουμε πολλά δις για να πιάσουμε τον προϋπολογισμό Άμυνας του ΝΑΤΟ και όλα αυτά, για να μην έχουμε καμία στήριξη στην πράξη.

Αυτός είναι ο κόσμος μας!

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...