Μέγιστη πρόκληση: Οι Αλβανοί ανατίναξαν το μνημείο, Έλληνα αγωνιστή

Οι Αλβανοί δεν σέβονται το ελληνικό στοιχείο και αυτό είναι γνωστό.

Γκρέμισαν το άγαλμα του βορειοηπειρώτη αγωνιστή Θύμιου Λώλη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε άμεσα και ξεκάθαρα:

«Tο υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία, καθώς και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αλβανία, παρακολουθούν στενά την υπόθεση».

Τι ακριβώς έγινε: Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι Αλβανοί ανατίναξαν το μνημείο του αγωνιστή. Το γεγονός έλαβε χώρα στο μειονοτικό χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων. Το ελληνικό χωριό βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αλβανοί πραγματοποιούν επίθεση. Το 2018 χτύπησαν για πρώτη φορά το μνημείο. Η σημερινή επίθεση προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές, ενώ έσπασαν μέχρι και τζάμια από διπλανά κτίρια.

Η απάντηση της Αθήνας ήταν άμεση. Οι Αλβανοί δοκιμάζουν το ελληνικό στοιχείο με πολύ έντονο τρόπο. Το γειτονικό Κράτος του Ράμα δεν αγαπάει την Ελλάδα. Θυμόμαστε και το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στους Βουλιαράτες. Οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας εκτέλεσαν τον Κ.Κατσίφα και όλο το Έθνος βυθίστηκε στο πένθος, κυρίως όμως η οικογένεια του εθνομάρτυρα.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στην πράξη στις αλβανικές προκλήσεις. Οι αλβανικές αρχές επιτρέπουν στους… “ταραξίες” να αδικούν τους Έλληνες. Κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε.

Τα σχόλια δικά σας!

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...